Suikervrije Boekweit Mango Repen

posted in: Repen | 0

boekweit mango repen 2-min

 

Ik bak heeel veel met banaan, maar vrij weinig met andere fruit soorten. Soms wil er nog wel eens een appeltje in een baksel kruipen (appel quinoa repen) , een stengel rabarber (gezondere rabarber crumble) of een kiwi (Fruitige kiwi kokos balletjes), maar daar houdt het eigenlijk wel mee op. Jammer eigenlijk want er zijn zo veel fruit soorten die mijn baksels zouden kunnen verrijken. Dus vandaag begin ik met een soort die je niet heel veel vaak in baksels ziet voorkomen, maar stiekem toch wel een beetje mijn favoriete fruit soort is (samen met watermeloen!): mango.
in deze repen combineer ik het nootachtige van boekweitmeel, met de heerlijke zomerse smaak van kokos, de zoetheid van mango en om het af te maken een vleugje chocolade (dan zijn ze wel niet meer suikervrij!) wat leidt tot een perfecte gezonde vullende reep.

P.s Boekweit heeft een redelijke heftige smaak, maar kan je makkelijk vervangen voor bijvoorbeeld spelt of tarwebloem.

mango boekweit repen 1-min

 

Nodig: 

200g mango
2 el chia zaad
75ml amandelmelk
evt. 5 druppels stevia
150g boekweitmeel
30g gedroogde kokos
2 tl bakpoeder
1/8 tl zout
evt 2-3 blokjes chocolade fijngehakt (dan zijn ze uiteraard niet meer suikervrij)

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet een muffinvorm of reepvorm in.
  2. Pureer de helft van de mango en roer het chiazaad, de amandelmelk en de stevia erdoor.
  3. Snijdt de andere helft van de mango in stukjes.
  4. Meng in een grote kom het boekweitmeel, kokos, bakpoeder en zout.
  5. Schep de natte ingrediënten en de blokjes mango door de droge totdat alles net gemengd is.
  6. Schep in de vormpjes.
  7. Garneer eventueel met wat extra kokos en stukjes chocolade
  8. Bak in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

Geeft 6-8 repen/muffins 

Disclaimer dit recept bevat natuurlijke suikers uit mango.

Leave a Reply