Ananas Kokos Tofu Spiesjes

posted in: Vleesvervanger | 0

 

 

 

tofu spiesjes-min

Ik ben volgens mij de enige persoon die echt zo dol is op tofu dat ik het ook zo uit het pakje kan eten. Gelukkig heb ik voor mensen die niet zo prettig gestoord zijn als ik heb ik gelukkig een heleboel lekkere tofu recepten hier op De Bakparade staan.
Misschien heb je zin in iets oosters dan kan ik van harte de Lekkerste gebakken Kerrie Tofu aanraden. Zin in iets fris dan is misschien is de citroen tofu iets voor jou. Meer in een zoete bui dan is er nog altijd de fruitig gebakken tofu.
Maar als je zin hebt in tofu die een beetje zoet en een beetje tropisch is, dan zijn deze ananas kokos tofu spiesjes iets voor jou!

Nodig:

1 pak tofu, geperst zoals hier is uitgelegd
100ml ananassap
1 el kokosolie
2 el geraspte kokos
100g ananas, in blokjes

Hoe maak je het:
1. Snijdt de geperste tofu in repen.
2. Meng het ananassap, kokosolie en geraspte kokos in een kommetje en marineer de tofu hier 1 uur in.
3. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
4. Leg de reepjes op de bakplaat en bak in 30 minuten goudbruin, keer halverwege 1 keer om.
5. Rijg de tofu om en om met een blokje ananas op een sate prikker. Herhaal totdat de sate prikker vol is.
6. Bak de prikkers nog even kort aan in een pan om de ananas te karameliseren.

Serveer de prikkers met een frisse couscous salade. 
Geeft 4-6 prikkers 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.