Kastanje Brownies

posted in: Brownies | 1

De herfst is aangebroken in Nederland en dat betekend dat je overal kastanjes kan vinden! Ik maakte mijn eigen kastanjemeel en verwerkte dat in deze heerlijke brownies (recept vond je zondag online) ! Pas wel kastanjemeel heeft een heftige smaak, dus als je een ”beginner” bent zou ik aanraden om te beginnen met 1/2 kastanjemeel en 1/2 normaal meel.
Mocht je kastanjemeel niet zelf willen maken dan kan je het ook in de natuurvoedingswinkel krijgen of bij body en fit.

kastanje-brownies
Nodig:
250g kastanjemeel
1 tl bakpoeder
1 banaan
2 el kokosolie
20g cacao
85g dadels zonder pit
165ml (plantaardige) melk
evt 50g pure chocolade fijngehakt
65g amandelen, geweekt
25g dadels

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een kleine bakvorm met bakpapier.
2. Meng het kastanjemeel, bakpoeder en cacao in een grote kom.
3. Pureer in een andere kom de dadels, kokosolie en banaan tot een glad mengsel.
4. Roer de natte ingredienten door de droge en schep eventueel de fijngesneden chocolade erdoor.
5. Schep het beslag in de vorm en bak in 25 minuten gaar.
6. Laat de brownies afkoelen en maak ondertussen de creme.
7. Pureer de amandelen en dadels tot een gladde creme, voeg eventueel een beetje van het weekvocht van de amandelen toe (ik had 6 el weekvocht nodig).
8. Snijdt de brownies overdwars door midden en besmeer met de crème.

Geeft 8-10 brownies.

(Visited 502 times, 1 visits today)

One Response

  1. Leuk recept dit! Ik ben inderdaad nog nieuw met kastanjemeel, maar wil het zeker binnenkort een keertje proberen :)

    Liefs, Merel
    http://www.healthywanderlust.nl

Leave a Reply