Vegetarische Quarter Pounder oftewel Bieten Rijst Linzen Burger

posted in: Glutenvrij, Hoofdgerecht | 3

Mijn meest favoriete vegetarische burger verdiende wel een nieuwe foto :)
oorspronkelijk gepost op 26 juli 2012.

Ik vind deze burger eng en geniaal te gelijk.
Waarom?
Eng, omdat het beslag zoveel lijkt op gehakt.
Geniaal, omdat de textuur super goed is en dat nogal vaak een probleem is bij vegetarische burgers. Maar ook omdat het zo’n unieke combinatie gebruikt, waarvan je denkt dat het nooit goed gaat komen en toch word het heel erg lekker :)

Vegetarische Quarter Pounder oftewel
Bieten Rijst Linzen Burger

bietenburger

Nodig:

155g gekookte (zilvervlies)rijst
170g gekookte linzen
160g bieten (uit pot)
1/4 tl zout
zwarte peper
1 tl tijm
1/4 tl venkelzaad
1 el mosterd
1/2 ui, fijngesneden
2 tenen knoflook, geperst
60g broodkruim

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de bieten in een vergiet en duw zoveel mogelijk vocht eruit of laat het 1h uitlekken, terwijl je af en toe roert/duwt. Weeg nu de 160g af.
  3. Doe de linzen, rijst en bieten in de keukenmachine en pulseer het mengsel ongeveer 20x; de linzen moeten goed gebroken zijn, maar je wilt wel nog wat structuur.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer goed door.
  5. Dek af en zet 1/2h in de koelkast.
  6. Vorm 6 burgers van het mengsel en leg op de bakplaat.
  7. Bak de burgers 20 minuten, draai om en bak ze nogmaals 20 minuten, totdat ze mooi goudbruin en knapperig zijn. Je kunt de burgers ook in een scheut olie in een koekenpan bakken.

Geeft 6 medium burgers
Aangepast van The Post Punk Kitchen

(Visited 2,098 times, 1 visits today)

3 Responses

  1. Anonymous

    Geslaagde burger! Niet verwacht dat het lekker zou zijn, maar was prima :)!

  2. Gegeten bij een vriendinnetje tijdens een kookclubavond. Super lekker. Vandaag maak ik ze zelf. Ik ben benieuwd :-D

Leave a Reply