Zelf kastanjemeel maken

posted in: Ander | 9

Het is oktober, dus de herfst is in alle hevigheid losgebarste. Het is de tijd van regenbuien, windbuien, vroeger donker worden en thee met een dekentje. Maar natuurlijk ook herfstwandeling in het bos met prachtige paddestoelen en natuurlijk kastanjes! Die kastanjes gaan je bij de volgende boswandeling mee nemen, want daar kan je namelijk zelf kastanjemeel mee maken!
Wat je moet met kastanjemeel? Het is een glutenvrij meel waarmee je lekkere dingen kan bakken :) Binnenkort komt er een brownie recept mee!

kastanje-brownies

 

Nodig:

Kastanjes

Hoe maak je het:

  1. Snijdt een kruisje in de bovenkant van de kastanjes.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  3. Bak de kastanjes 30 minuten.
  4. Pel de kastanjes zo snel mogelijk als ze uit de oven komen.
  5. Leg de gepelde kastanjes terug op de bakplaat en laat ze nog 1-2h drogen in een oven op 50 graden Celsius of gebruik een droogoven.
  6. Schep de gedroogde kastanjes in een blender en maal tot meel.
  7. Zeef de bloem in een kom en bewaar het meel in de koelkast.

 

9 Responses

  1. Hartstikke leuk! Maar het moeten toch wel de tamme kastanjes zijn?

  2. Wat gaaf! Het klinkt wel als veel werk, zelf kastanjemeel maken, maar die tussendoortjes zien er prachtig uit. Ben benieuwd naar het recept!

    • Het viel wel mee je hoeft niet zoveel zelf te doen … recept voor de brownies komt dinsdag online :)

  3. Hoeveel kastanjes heb je nodig om kastanje meel te maken.

    m.v.g.

    Anneke

  4. Ik weet dat dit al een oude post is maar hoelang kun je het meel bewaren?

    • Ik zou het of in de koelkast of in de diepvries bewaren dan is het zeker 1 of 2 maanden te bewaren :)

Leave a Reply