Pompoen Feta Broodjes

posted in: Brood | 1

pompoenfetabroodjes

Ik maakte een paar weken geleden heerlijke vegetarische worstenbroodjes. Die vegetarische worstenbroodjes vielen zo goed in de smaak dat ik er een andere variant van te maken. Deze variant combineert het heerlijke zoete van pompoen met het kruidige van ras el hanout en het zoute van de feta. Een top combinatie!

pompoenfetabroodjes2

 

Deeg:
250g volkorenmeel
130ml melk
1 zakje gist
4g zout
5g suiker
30g kokosboter

Vulling: 
200g pompoenblokjes
1 ui, fijngesneden
1tl ras el hanout
30g rozijnen
30g feta

Hoe maak je het: 

  1. Maak het deeg. Verwarm de melk heel kort totdat deze maximaal 40 graden is. Voeg de gist en suiker toe en laat 5 minuten staan.
  2. Roer het volkorenmeel, zout en kokosboter door het melkmengsel. Kneed het deeg 5-10 minuten tot een mooi en glad deeg.
  3. Leg het deeg in een ingevette kom, dek af met een theedoek, zet op een warme plek en laat 1 uurtje rijzen.
  4. Maak ondertussen de vulling. Verwarm een kleine scheut olijfolie in een koekenpan. Voeg de ui toe en bak 1 minuutje, voeg de ras el hanout toe en bak nogmaals 1 minuut. Voeg de pompoen toe en bak totdat de pompoen gaar is 5-10 minuten.
  5. Roer de rozijnen en feta door het pompoenmengsel en haal de pan van het vuur.
  6. Haal het deeg uit de kom en kneed kort door. Verdeel in bolletjes van 30 gram. Leg de bolletjes onder een theedoek.
  7. Neem één bolletje en rol deze uit tot een ovaal van een paar millimeter dik. Leg één grote eetlepel pompoenvulling in een streep 1/2 cm van de rand. Klap een lange kant over de vulling en druk de randjes (met een vork) aaneen, doe dit ook met de zijkanten van het broodje.
  8. Leg de broodjes op een ingevette bakplaat, herhaal met de rest van het deeg.
  9. Bak de broodjes in 15-20 minuten op 200 graden Celsius tot mooi goudbruin.

    Geeft ongeveer 13-15 broodjes.

One Response

  1. Ohoh, deze zien er héél erg lekker uit! Ik probeerde ooit vegetarische worstenbroodjes te maken, maar had een veel te natte vulling waardoor ik alles van de bakplaat moest schrapen en de “broodjes” gewoon met een lepel uit de kom moest eten (lekker was het wel) ;) Fijn dat je terug blogt, trouwens!

Leave a Reply