Vegetarische Pompoenburger

posted in: Hoofdgerecht, Vleesvervanger | 1

 

pompoenburger1

 

Ik houd van pompoen, ik houd zoveel van pompoen dat het op een of andere manier elke dag wel op het menu staat in de herfst/winter. Of het nu in de vorm van soepcruesli, gevulde pompoen of broodjes zijn, ik ben dol op pompoen in elke vorm. Maar tot mijn grote verbazing had ik nog nooit pompoenburgers maken, dat moest dus maar snel recht gezet worden. Deze pompoen burgers zijn super makkelijk te maken, bevatten maar 6 ingrediënten en zijn binnen een half uurtje klaar.

pompoenburger2

 

Nodig:

1 el chia zaad of 1 el lijnzaad + 3 el heet water
200g kikkererwten, gekookt
250g pompoenpuree
150g havermout
1 tl knoflookpoeder
1 1/2 tl fajita kruiden (ik gebruikte zelfgemaakte fajita kruiden mix)

Hoe maak je het: 

  1. Meng het chiazaad of lijnzaad met het hete water en zet even weg.
  2. Doe de kikkererwten, pompoenpuree, knoflookpoeder en fajita kruiden in een grote kom en pureer met de staafmixer totdat de meeste kikkererwten gemalen zijn, het is niet erg als wat kikkererwten heel blijven.
  3. Roer het chiazaad mengsel en de havermout door het pompoen-kikkererwt mengsel, totdat alles gemengd is.
  4. Zet het mengsel een half uurtje in de koelkast.
  5. Vorm burgers van het mengsel, ik doe dit door de deksel van een pindakaaspot met een stuk plastic folie te bedekken en dan het mengsel erin te drukken.
  6. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de burgers in ongeveer 5 minuten per kant goudbruin.

Geeft ongeveer 6 burgers
De burgers zijn goed in te vriezen. 

One Response

  1. Wat een leuk recept, ik ga een poging wagen!

Leave a Reply