Zoete aardappel Pinda soep

posted in: Hoofdgerecht, Soep | 0

Er zijn weinig dingen die me gelukkiger kunnen maken op een gure koude dag dan een grote kom soep.
Je handen om de kom, lekker handen opwarmen, een warme hap soep die je vanbinnen uit verwarmt.
Deze soep is een heerlijke combinatie van prachtige oranje zoete aardappel, spicy kerrie en het notige van pindakaas, een perfect soepje om je op een koude dag op te warmen!

 

zoetaardappelpindasoep1

Nodig:
500g zoete aardappel, geschild en in stukjes
1 flinke ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
1 el kerrie
1l bouillon
2 el pindakaaspoeder of pindakaas (ik gebruikte het pindakaaspoeder van Body en Fit, zie link)

Hoe maak je het:
1. Verwarm een grote pan met een scheutje olijfolie op een middelhoog vuur.
2. Bak de ui en knoflook in een paar minuten glazig.
3. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut.
4. Voeg de zoete aardappel, bouillon en pindakaas(poeder) toe en breng aan de kook.
5. Laat op een laag vuurtje zachtjes pruttelen totdat de zoete aardappel super zacht is.
6. Pureer met een staafmixer tot een glad mengsel.
7. Garneer met extra fijngehakte pinda’s en feta voor serveren.

Geeft 2-4 porties

Leave a Reply