Amandel Zaden Crackers

posted in: Snacks | 0

 

amandelcrackers-min

Ik ben dol op de Mary gone crackers die ik wel vaker bestel bij iHerb.com (grote Amerikaanse webwinkel, waarover ik al eerder hier schreef). Maar helaas kosten deze crackers kosten zo’n 4 euro per doos (exclusief verzendkosten) dus het wordt een duur grapje als ik de crackers telkens ”moet” bestellen. Wat doe je als foodblogger dan? Je probeert ze na te maken! Al zijn ze niet precies als de Mary Gone Crackers, het werd een heerlijke knapperige crackers met een heerlijke bite van de zonnebloempitten en chiazaad en een lichte kruidige smaak van de oregano en knoflook. Heerlijk om zo te eten of natuurlijk te dippen in wat auberginehummus ;)

Nodig:

50g chia zaad
65 g amandelmeel
50g zonnebloempitten
1/2 tl knoflookpoeder
1/2 tl oregano
150ml heet water

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe de chiazaad samen met het hete water in een kom en laat even wellen.
  3. Pureer het chiazaadmengsel kort met de staafmixer (een paar keer pulsen is genoeg)
  4. Voeg de zonnebloempitten toe en pulse nogmaals een paar keer.
  5. Giet het mengsel op de bakplaat. Leg een stuk bakpapier op de bovenkant en druk met je handen tot het ongeveer 3mm dik is. Je kunt nu eventueel in de vorm snijden welke je wilt of je gebruikt lekker makkelijk een koekjesuitsnijder.
  6. Bak de crackers in 30-40 minuten goudbruin en knapperig, ideaal gezien draai je ze halverwege om.
  7. Laat de crackers in de oven afkoelen voor extra knapperigheid.

Bewaar de crackers in een luchtdichte doos.
Geef 10-15 cracker afhankelijk van de grootte,

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.