Asian Noodle Salade met Tempeh

posted in: Hoofdgerecht, Salade | 0

Noodlesalade-min

Ken je die slogan die Maggi ooit had: Een beetje van Maggi, een beetje van jou? Nou dit recept is een beetje van Kayla, een beetje van Iris en een beetje van Inge. Dat zit zo ik heb in Australie het boek met recepten van Kayla Itsines gekregen (dat is die vrouw van Bikini Body Guide). Een super leuk boek met heerlijke recepten, maar helaas niet vegetarisch. Toen ik in het boek zat te bladderen kwam ik een recept tegen voor een Aziatisch geïnspireerde ”cole slaw”, welke ik super lekker vond klinken. Helaas was de salade met kip, maar toen bedacht ik me opeens dat ik bij Iris een recept had gezien voor tempeh dat qua smaak wel eens bij de ”cole slaw” zou kunnen passen. Iris frituurde de tempeh, dat vond ik niet #nourishing genoeg, ik wilde het iets gezonder maken. Ik besloot daarom de tempeh te bakken in de oven en ik paste het sausje een beetje aan. Ook het recept van Kayla paste ik aan, want een yoghurtdressing bij noodles leek mij niet lekker. Uiteindelijk bleek die combi Kayla, Iris en Inge een hele goede combi te zijn, want wat was deze salade lekker zeg! Een heerlijke frisse noodle salade met het zoete van de cranberries en mango, met het spicy zoutige van de gebakken tempeh een toppertje voor deze zomer!

Nodig voor tempeh:

250g tempeh
1 el kokosolie
1 fijngesneden ui
1 fijngesneden teen knoflook
2 el zoete chilisaus
2 el ketjap
1 tl sambal
1 el dadelsuiker

Nodig voor salade:
150g fijngesneden witte kool
150g fijngesneden rode kool
1 grote winterpeen, julienne
250g fijngesneden mango
30g gedroogde cranberries
100g rijstnoedels

Nodig voor dressing: 
1 el ketjap
1 el olie
1 el citroensap
1tl honing
1/2 tl gemberpoeder

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijdt de tempeh in reepjes, en roer de eetlepel kokosolie erdoor, leg de tempeh op de bakplaat, bak 15 minuten, draai om en bak nogmaals 15 minuten.
  3. Maak ondertussen de noedel salade. Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel de noedels goed af.
  4. Roer de witte kool, rode kool, winterpeen, mango en gedroogde cranberries door de noedels.
  5. Maak de dressing door alle ingrediënten voor de dressing in een klein kommetje te mengen.
  6. Meng de dressing door de salade.
  7. Inmiddels zou de tempeh klaar moeten zijn, haal deze uit de oven en zet even opzij.
  8. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan op middelhoogvuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 3-5 minuten.
  9. Voeg de ketjap, sambal, zoete chilisaus, dadelsuiker en de tempeh toe en bak totdat het kleverig begint te worden (ongeveer 3-5 minuten).
  10. Serveer de tempeh op de salade.

Geeft 2-3 porties 

Leave a Reply