Gevulde Vegetarische Italiaanse Aubergine

posted in: Hoofdgerecht | 3

Gevuldeaubergine1-min

Mijn meest favoriete groente ooit is en blijft aubergine. Ik vind het zo bijzonder dat een groente die gewoon niet lekker is rauw, niet lekker is als je hem even bakt, heerlijk wordt als je hem maar lang genoeg bakt. Na een half uur bakken verandert aubergine van een middelmatig iets in een heerlijke romige en rokerige substantie. Heerlijk! Dit maal besloot ik de aubergine te vullen met een Italiaans geïnspireerde vulling, een soort spaghetti bolognese vulling (seitengehakt en tomatensaus gekruid met een berg oregano en basilicum) en om helemaal af te maken topte ik het geheel natuurlijk af met wat mozzarella. Buon appetito

 

gevuldeaubergine2-min

 

 

Nodig:
2 aubergines
1 ui
1 teen knoflook
200g vegetarische gehakt (ik gebruike zelfgemaakt seitan gehakt)
1/2 tl oregano
1/2 tl basilicum
1 blik tomatenblokjes
1 bolletje mozzarella

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijdt de aubergine in 2-en en hol de aubergine uit, dit gaat goed met een theelepel, maar zorg wel dat er nog ongeveer 1 cm vruchtvlees blijf zitten.
3. Leg de aubergines op een bakplaat en zet ze 15 minuten in de oven.
4. Snijdt ondertussen het vruchtvlees dat je uit de aubergine hebt gehaald fijn.
5. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak de ui en knoflook in een paar minuten glazig.
6. Voeg het fijngesneden vruchtvlees toe en bak 2 minuten.
7. Voeg het gehakt, de oregano, basilicum en tomatenblokjes toe en breng het mengsel aan de kook. Zet vervolgens het vuur laag en laat sudderen.
8. Als de aubergines klaar zijn, haal je ze uit de oven, maar laat je de oven aan staan.
9. Vul de aubergines met het tomaten gehakt mengsel en leg ze terug op de bakplaat.
10. Snijdt de mozzarella in plakjes en verdeel over de bovenkant van de aubergine.
11. Zet de aubergine ongeveer 10 minuten terug in de oven totdat de mozzarella gesmolten is.

Geeft 2 bijgerecht porties, serveer eventueel met stokbrood.

3 Responses

  1. Richelle

    Niet te moeilijk om te maken en ziet er lekker uit. Dit groente recept ga ik thuis ook maken en dan als een soort voorgerechtje. Heerlijk verse groenten op je bord.

  2. trudy de bakker

    dat ziet er heerlijk uit! ik gebruik dan wel de kaas van violife(vegan) Die smelt ook fantastisch.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.