Healthy Vegan Bessen Taart

posted in: Desserts | 4

bessentaart1-min

 

Is het geen plaatje deze bessen taart?
Een heerlijk romig taartje vol sappige blauwe bessen, die de taart een prachtige paarse kleur geven.
Gemaakt op basis van kokosmelk en cashewnoten op een knapperige bodem van havermout.
Elke hap is een feestje in je mond en het allerbeste? Het is een best wel gezond taartje, dus hij mag gewoon als ontbijt ;)

bessentaart2-min

 

Nodig: 

60g havermout
1 el kokosboter
1 el  stroop
50g cashewnoten
250ml kokosmelk uit pak
1/2 tl agar agar
5 druppel stevia
200g blauwe bessen (diepvries is prima)
schil van 1 citroen, geraspt

Hoe maak je het: 

  1. Week de cashewnoten minimaal 1 uur in heet water.
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bekleed een kleine springvorm met bakpapier.
  3. Meng de havermout, kokosboter en stroop.
  4. Schep het mengsel in de springvorm en druk aan om een bodem te creeeren. Bak in 10 minuten goudbruin en knapperig.
  5. Giet de geweekte cashewnoten af en doe ze samen met de kokosmelk en stevia in een blender en blend tot een glad mengsel.
  6. Doe het kokosmelk mengsel samen met de agar agar in een steelpannetje en breng al roerende aan de kook.
  7. Laat 2-3 minuten al roerende koken.
  8. Voeg de bessen toe en pureer kort (of met een staafmixer of in de blender), ik vind het lekker om wat hele bessen achter te laten en die achteraf er samen met de citroenrasp nog door te roeren.
  9. Giet het mengsel in de springvorm bovenop de knapperige havermout bodem.
  10. Zet de taart minimaal 1 uur in de koelkast.
  11. Garneer voor het serveren met nog wat extra verse blauwe bessen en geraspte citroen.

Geeft 4 grote stukken. 

4 Responses

  1. Pietronel

    Hoi Inge,
    Leuk recept! Ik vroeg me alleen af: bedoel je met kokosmelk uit pak zo’n klein pakje met heel dikke melk (zelfde als in blik zit) of bedoel je alpro kokosmelk (dus echt vloeibare, sojamelk achtige)

    Dankjewel alvast voor je reactie!
    P

    • Ik heb diegene van Alpro gebruikt, maar je kan ook die uit blik gebruiken (dan word ie vast nog lekkerder :))

  2. Pietronel

    Ps in de uitleg van het recept staat “honing”. Dat is niet vegan he ;) misschien nog even door “stroop” vervangen?

Leave a Reply