Spinazie Artisjok Gevulde Zoete Aardapel

posted in: Hoofdgerecht, Uncategorized | 0

gevuldezoeteaardappel1-min

Ik ben dol op zoete aardappelen dat weten jullie inmiddels wel, maar soms wil je wel weer iets anders dan zoete aardappelfrietjes dat is waar de gevulde zoete aardappel om de hoek komt zeilen. In plaats van in frietjes vorm te snijden poffen we de zoete aardappel, snijden de bovenkant er van af en vullen het met een hele berg aan lekkere dingen, strooien wat kaas over de bovenkant en klaar is je heerlijke gevulde zoete aardappel.

gevuldezoeteaardappel2-min

Nodig:

2 middelgrote zoete aardappelen
200g diepvries spinazie
100g artisjokharten, fijngesneden
50g cottage cheese
50g zachte geitenkaas
25g paneermeel
30g geraspte kaas

Hoe maak je het: 

  1. Verpak de zoete aardappelen in aluminiumfolie en bak ze op 180 graden Celsius totdat ze zo zacht zijn dat een mes er makkelijk in gaat.
  2. Laat ondertussen de diepvriesspinazie in een vergiet uitlekken.
  3. Meng de spinazie, artisjokharten, cottage cheese en zachte geitenkaas.
  4. Snijdt de bovenkant van de zoete aardappel eraf en schep het vruchtvlees uit de zoete aardappel, maar pas op dat je nog ongeveer 1/2 cm vruchtvlees laat zitten.
  5. Prak de zoete aardappel fijn en roer door het spinazie mengsel.
  6. Vul de zoete aardappel met het spinaziemengsel.
  7. Meng het paneermeel met de geraspte kaas en besprenkel de bovenkant van de zoete aardappels met het paneermeel mengsel.
  8. Zet de aardappelen 3-5 minuten onder de grill, totdat de kaas gesmolten is.

Geeft 2 porties, serveer als hoofdmaaltijd met een salade on the side. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.