Kikkererwte Tiki Masala

posted in: Hoofdgerecht, Uncategorized | 0

kikkererwtcurry-min

 

Ik vermoed dat mijn vroege voorouders uit een heel erg warm land komen, want ik ben echt niet gemaakt voor koud weer. Ik ben nu al weer bang voor de herfst en winter. Geef mij maar warme dagen, waar ik niet hoef na te denken over hoeveel lagen kleding ik aan moet trekken.
Zodra het kwik onder de 20 graden daalt krijg ik dan ook zin in in soep en stoofschotels. Deze week stonden er dus ook zelfgemaakte noodlesoep en deze heerlijke warme, kruidige kikkererwt curry op het weekmenu. Een heerlijk ”hart warming” curry die je het beste eet uit een heerlijke kom zodat je je handen er lekker aan kan opwarmen :)

Nodig:
2 kleine uien, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el + 2 tl kerrie
2 tl komijn
2 tl gemalen koriander
1 tl gember
2 tl paprika poeder
1 1/2 tl kurkurma
400g gekookte kikkererwten
2 blikken gepelde tomaten
1 rode paprika, fijngesneden
250ml kokosmelk uit pak
2 tl mais zetmeel
evt. feta, rijst en sperziebonen voor erbij.

Hoe maak je het:
1. Verwarm een grote pan met een laag olijfolie op middelhoog vuur. Bak de ui en knoflook in een paar minuten goudbruin.
2. Voeg de specerijen toe en bak 1-2 minuten.
3. Voeg de tomatensaus, kikkererwten en paprika toe.
4. Meng ondertussen de kokosmelk en mais zetmeel tot een glad mengsel.
5. Voeg de kokosmelk toe aan de pan.
6. Breng het mengsel aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten pruttelen.
7. Serveer met rijst, wat feta en gekookte sperziebonen (als je wilt natuurlijk ;))

Genoeg voor 3-4 personen 

Leave a Reply