Pindakaas Banaan Gevulde Zoete Aardappel

posted in: Ontbijt, Snacks, Uncategorized | 0

zoeteaardappel1-min

Oke je moet even je vooroordelen op zij zetten en je ‘mind’ openen en niet meteen weg klikken. Want ik beloof je gebakken zoete aardappel gevuld met pindakaas en banaan is een top ontbijt/snack. Zoete aardappel is een beetje zoals pindakaas, zowel hartig (pindasaus, pindakaas met komkommer) en zoet (pindakaas met chocolade, pindakaas met banaan) heel erg lekker. Dus bak die zoete aardappel, vul hem met pindakaas, banaan (en nu ik dit type denk ik waarom heb ik er niet nog wat gehakte chocolade doorgedaan) en geniet!

zoeteaardappel2-min

Nodig:
Zoete aardappel
1/2 banaan per zoete aardappel
1 el pindakaas per zoete aardappel
evt. gehakte pinda’s
evt. gehakte chocolade

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Prik je zoete aardappel in met een vork en leg hem op de bakplaat. Bak de zoete aardappel totdat deze heel zacht is (een mes moet er super makkelijk in gaan), hoe lang dit duurt ligt een beetje aan hoe dik je zoete aardappel is, maar reken op ergens tussen de 30 en 90 minuten.
3. Check of je zoete aardappel gaar is door de mes truck (steek een mesje erin en het moet er makkelijk in gaan). Laat de aardappel 5 minuutjes afkoelen.
4. Snijdt de bovenkant van de zoete aardappel in en leg er 1 eetlepel pindakaas in.
5. Verdeel de in plakjes gesneden banaan over de pindakaas.
6. Lepel je zoete aardappel uit :)

Leave a Reply