Biscotti

posted in: Koekjes | 0

 

biscotti2-min

Ik houd stiekem helemaal niet zo heel veel van koekjes, de enige koekjes die ik echt echt heel erg lekker vind zijn de cantuchini. De knapperige koekjes met amandelen die je in een verse cappuccino moet dopen. De knapperigheid, de crunch en de manier waarop ze smelten in de koffie, een top combinatie, en natuurlijk is dat nog beter als het plaats vind onder een Italiaanse zon. Dit jaar helaas geen echte zomervakantie of Italiaanse zon voor mij, maar die koekjes kan ik natuurlijk ook zelf maken. Ik maakte ze deze keer niet met amandelen met zonnebloempitten en voor een extra touch een kleine beetje super pure chocolade (85% cacao). Een kopje koffie erbij in de tuin en ik zou me bijna in Italië wanen ;)

Nodig:
150g banaan
170g volkoren speltbloem
70g (kokosbloesem) suiker
25g zonnebloempitten
1/2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
evt. 30g pure chocolade

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Pureer de banaan.
3. Roer de bloem, suiker, zonnebloempitten, bakpoeder en zout door het banaanmengsel.
4. Schep het deeg op de bakplaat en vorm er met je handen een langwerpige plak deeg van (ongeveer 3 cm dik).
5. Bak het deeg 25 minuten op de 175 graden Celsius.
6. Haal het deeg uit de oven en laat 5 minuutjes afkoelen, snijdt dan in repen en leg plat op de bakplaat.
7. Bak de plakken in 20 minuten op 150 graden Celsius knapperig.
8. Smelt als je wilt de pure chocolade en doop de uiteinde van de koekjes erin en bestrooi met wat zonnebloempitten.

Geeft 10-15 koekjes.
Bewaar in een luchtdicht doosje

Leave a Reply