Spicy and Sticky Bloemkool

posted in: Hoofdgerecht, vegan | 0

 

bloemkool1-min

Heel eerlijk bloemkool is absoluut niet mijn favoriete groente, ik vind het een beetje een saaie, smakeloze groente.
Maar na de Mexicaanse bloemkool wist ik dat met wat kruiden het een heerlijke romige en spicy groente kan worden. Dus deed ik een nieuwe poging, aan de hand van een combinatie van Pinterest recepten, maakte ik de Buffalo Cauliflower. Buffalo wings is een typisch Amerikaans gerecht waarbij kippenvleugeltjes gefrituurd worden en dan ondergedompeld worden in een spicy saus. Maar dat principe kan je ook toepassen op bloemkool, je dompelt de bloemkoolroosjes in een bloemmengsel, bakt het in de oven, dompel onder in pittige saus en bak nogmaals in de oven. Als je ze vervolgens uit de oven haalt heb je een heerlijke knapperige, spicy en sticky bloemkoolroosjes. De roosjes kan je zo eten, maar ook met wat salade in een pitabroodje zijn ze niet te versmaden.

 

bloemkool2-min

 

Nodig: 

1/2 bloemkool, in roosjes ongeveer 300gram
60g bloem
120ml plantaardige melk
1 tl knoflookpoeder
1 tl gerookte paprikapoeder
120ml zoete chilisaus

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Meng de bloem, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder in een grote kom.
  3. Roer de melk erdoor totdat je een redelijk glad beslag krijgt (wat klontjes maakt niet uit)
  4. Doop de bloemkoolroosjes in het beslag en leg ze daarna op de bakplaat.
  5. Bak de roosjes 25 minuten in het midden van de oven.
  6. Haal de roosjes uit de oven en doop elk roosje in de zoete chilisaus of besmeer elk roosje met een kwastje met de saus.
  7. Bak de roosjes nogmaals 25 minuten in het midden van de oven.
  8. Serveer bijvoorbeeld op een pitabroodje met salade, ook lekker als snack of als bijgerecht.

Geeft ongeveer 2 porties 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.