Pumpkin Spice Candy Bar

posted in: Snacks, vegan | 0

 

pompoen_candybar1-min

ik ben dol op van die korte leuke kook videos op Instagram (volg je me trouwens al op @degezondebakparade) en Facebook, je kent ze wel van die filmpjes die van bovenaf worden gefilmd. Zo kwam ik laatst de filmpjes van Feasting on Fruit tegen (zie link onder aan), zij maakt heerlijke recepten allemaal gezoet met natuurlijke suikers zoals dadels, ze maakt echt heerlijke hele orginele recepten, denk aan zoete aardappel pompoen taart, graanvrije appel crumble repen, vegan vanille custard taart en avocado matcha muffins. Maar toen ik de pompoen candy bars voorbij zag komen wist ik dat ik die moest maken. Door een stomme fout van mezelf werd het recept iets anders dan het oorspronkelijk bedoelt was, maar niet minder lekker (denk ik). Overigens kun je er ook voor kiezen om bv alleen de bovenkant en onderkant in de chocolade te dippen of alleen een drizzle over de bovenkant te doen, ik had namelijk meer dan 200 gram chocolade nodig om ze helemaal te bedekken.

 

pompoen_candybar2-min

 

Nodig:

60g pompoenpuree
120ml water
80g dadels
1 el koekkruiden
snuf zout
40g kokosmeel
60g havermout
chocolade om te dopen

Hoe maak je het:

  1. Pureer de pompoenpuree, dadels, water, koekkruiden en zout tot een glad mengsel.
  2. Roer het kokosmeel en havermout door het vloeibare mengsel.
  3. Maak een plak van het deeg van ongeveer 2 cm dik op een vel bakpapier. Leg de plak minimaal 2 uur in de diepvries.
  4. Haal de plak uit de diepvries en snijdt in 8-10 repen, als je hem lang in de diepvries hebben laten liggen is het misschien handig om het even 5 minuten te laten ontdooien.
  5. Leg de repen op een rooster en smelt ondertussen de chocolade.
  6. Doop de repen in de chocolade of lepel de chocolade over de repen, het ligt eraan hoeveel chocolade je op de repen wilt hebben ;)

Geeft 8-10 repen
Bewaar de repen in de diepvries
Recept aangepast van Feasting on Fruit 

Leave a Reply