Pindakaas Appel Crumble

posted in: Desserts | 0

pindakaasappelcrumble-min

Ik weet niet wat het is maar ik vind crumble echt een super kerstig toetjes. Geen idee waarom, misschien omdat Nigella en Jamie het in elke kerstspecial maken? Maar met het heerlijke zoete en zachte fruitvulling en het kruimelige, knapperige van de crumble laag, is het ook gewoon super lekker. In deze crumble combineren we appel met zijn perfecte smaakvriend pindakaas, een handje gedroogde cranberries en een flinke snuf koekkruiden voor nog wat extra Kerstmis gevoel en we eindigen met een heerlijk, makkelijk en redelijk gezond kersttoetje!

Nodig:
65g pindakaas
30g kokosolie
1 el (dadel) suiker
1 el honing
30g volkorenbloem
50g havermout
snuf bakpoeder
snuf zout
420g g appels in stukjes
2 el suiker
2 tl maizena
1 tl koekkruiden
handje gedroogde cranberries

Hoe maak je het:
1. Mix de pindakaas, kokosolie, suiker en honing. Voeg het volkorenbloem, havermout, zout en bakpoeder toe en roer kort door totdat er een kruimelig deeg ontstaan is. Zet 30 minuten in de koelkast.
2. Meng de appels, suiker, maizena, koekkruiden en cranberries.
3. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
4. Schep het appelmengsel in een ovenschaal.
5. Verdeel het crumble mengsel over een ovenschaal. Bak in 30 minuten goudbruin en knapperig.

Serveer eventueel met een bolletje ijs of vanillevla. 
Genoeg voor 2-4 personen 

(Visited 108 times, 1 visits today)

Leave a Reply