Vegetarische Tacos met Zelfgemaakt Vegetarische Chorizo

vegetarischetaco1-min

 

Ik ben dol op Mexicaans eten, of in ieder geval wat we in Nederland verstaan onder Mexicaans eten: tortilla’s, wraps, chili en enchilada. Wat niet in dat rijtje thuis staat? Taco’s. Ik vind Taco’s super lekker, maar oh wat eten die dingen irritant. Een hap en de hele taco verkruimelt. Maar voor deze heerlijke taco’s maak ik graag een uitzondering. Een heerlijke zoete basis van gebakken ui, paprika en mais, met daarop zelfgemaakte vegetarische chorizo gehakt en getopt met geraspte kaas en romige avocado.

Dat vegetarische chorizo gehakt maak je helemaal zelf met behulp van het mystische product dat ook wel soja korrels of soja granulaat klinkt. Het heeft zijn naam en zijn uiterlijk niet echt mee (het zijn bruine brokken), maar eigenlijk zijn soja korrels ideaal. Soja korrels zijn eeuwig houdbaar, kosten bijna niks (250g kost 2,50 en daar maak je meer dan 500g vleesvervanger mee), ze nemen elk smaak op die je ze meegeeft. Perfect. Je vind je nieuwe beste vriend trouwens bij de biologische winkel of bij de Aziatische supermarkt. In dit recept geven we de soja korrels een flinke smaak boost met een hele berg chilipoeder en gerookt paprikapoeder voor die echte chorizo vibe.

vegetarischetaco2-min

 

vegetarischetaco3-min

Nodig:
100g sojakorrels
1 tl suiker
2 tl chilipoeder
1 teentje knoflook, fijngehakt
1 tl komijnpoeder
1 tl gerookt paprikapoeder
1/2 tl cayenne peper
1/2 tl zout
250ml kokend water
1 el olie
Tacovulling: gebakken ui, mais, paprika, avocado en geraspte kaas
Tacos

Hoe maak je het:
1. Doe de sojakorrels samen met suiker, alle kruiden en knoflook in een grote kom.
2. Giet het kokende water en de olie over de sojakorrels en laat deze 15 minuten staan totdat al het water opgenomen is.
3. Verwarm een koekenpan met een scheutje olie en bak de sojakorrels op middelhoog vuur in zo’n 10 minuten goudbruin.
4. Maak ondertussen de vulling, bak de ui en paprika, voeg de mais toe en warm kort door.
5. Verwarm de taco’s in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Neem een taco schep wat van het ui-paprika-mais mengsel in de taco, verdeel er een grote lepels van de chorizo kruimels over en top met de avocado en geraspte kaas.

Genoeg voor 3-4 personen

(Visited 183 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.