Pompoen Linzen Curry Soep

posted in: Soep, vegetarisch | 0

Soms ontstaan de lekkerste dingen op de momenten dat je echt bijna niks meer in huis hebt, geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan en maar wat dingen uit de diepvries en de voorraadkast bij elkaar gooit. Deze soep op basis van pompoen, linzen en kokosmelk, is heerlijk romig, en licht pittig door een flinke eetlepel currypasta. Het lijkt misschien een hele simpele soep, maar geloof me de smaak is zeker niet simpel, hij is heerlijk.

Pompoen Linzen Curry Soep

Nodig: 

2 kleine uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el rode currypasta
280g pompoen, in blokjes
50g rode linzen
500ml bouillon
250ml kokosmelk

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm een pan met een dikke bodem en een scheutje olijfolie voor op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui glazig is ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de currypasta toe en bak 1-2 minuutje mee.
  4. Voeg de pompoen, linzen, bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur zodra de soep kookt op een laag vuur en laat de soep 10-20 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de pompoen gaar is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.

Geeft 2-3 porties 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.