Pompoen Curry Soep

posted in: Soep, vegetarisch | 0

currysoep1-min

 

Soms ontstaan de lekkerste dingen op de momenten dat je echt bijna niks meer in huis hebt, geen zin hebt om naar de supermarkt te gaan en maar wat dingen uit de diepvries en de voorraadkast bij elkaar gooit. Deze soep op basis van pompoen, linzen en kokosmelk, is heerlijk romig, en licht pittig door een flinke eetlepel currypasta. Het lijkt misschien een hele simpele soep, maar geloof me de smaak is zeker niet simpel, hij is heerlijk.

Nodig: 

2 kleine uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 el rode currypasta
280g pompoen, in blokjes
50g rode linzen
500ml bouillon
250ml kokosmelk

Hoe maak je het: 

  1. Verwarm een pan met een dikke bodem en een scheutje olijfolie voor op middelhoog vuur.
  2. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui glazig is ongeveer 5 minuten.
  3. Voeg de currypasta toe en bak 1-2 minuutje mee.
  4. Voeg de pompoen, linzen, bouillon en kokosmelk toe en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur zodra de soep kookt op een laag vuur en laat de soep 10-20 minuten pruttelen op laag vuur, totdat de pompoen gaar is.
  6. Pureer de soep met een staafmixer tot een glad mengsel.

Geeft 2-3 porties 

(Visited 194 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Door het aanvinken accepteer je dat je naam, e-mail adres en eventueel website worden opgeslagen door De Bakparade, deze gegevens zijn alleen voor mij te zien en worden niet met derden gedeeld.