Creamy Vegan Chocoloco Taartjes

posted in: Gebak, Taart, vegan | 1

Ik kreeg een mailtje van Kim van Green Gypsy kruiden of ik zin had om een aantal van haar kruidenmengsels uit te proberen. Say what?? Natuurlijk wil ik dat! Ik had de kruidenmengsels vaker via Instagram voor bij zien komen, de kruidenmengsel hebben namelijk nogal geniale en opvallende namen, denk maar aan knoflooksletten, love your chick, of love peace and granola. Hoe leuk zijn die namen?
Ik kreeg een pakketje met onder andere de chocoloco. Een lekkere spicy mix met gember, nootmuskaat, kaneel, cacao en een klein beetje kokosbloesemsuiker, een heel verrrassend en lekker spicy mengsel.
Ik besloot er twee gerechten mee te maken ten eerste deze oprecht heerlijke taartjes. Echt waar elke keer als ik er op werk een uit mijn tas haal om als 10 uurtje te snoepen en ik neem een hap ben ik weer aangenaam verrast, zo lekker! Heerlijke crunchy bodem, romige ‘pindakaasachtige’ vulling en knapperige chocolade, wat wil een mens meer?

Wil je het ook proberen? Je kunt de kruidenmengsel online bestellen: Green Gypsy Spices

chocolocotaart1-min

 

chocolocotaart2-min

Nodig:
50g havermout
25g volkorenmeel
2 el dadelsuiker
1 el pindakaas
1 el chocoloco kruidenmix
300ml kokosmelk
1/2tl agar agar
1 el pindakaas
1 el chocoloco kruidenmix
1-3 el pindakaas
50g pure chocolade

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 Graden Celsius en bekleed een muffinvorm met papieren of siliconen cupcakevormpjes.
2. Meng de havermout, volkorenmeel, dadelsuiker, pindakaas en chocoloco kruidenmix tot een dik deeg. Indien nodig kan je een scheutje plantaardige melk toevoegen.
3. Verdeel het deeg over de muffinvorm holletjes. Druk het deeg plat.
4. Bak de bodems in 15 minuten gaar. Zet daarna aan de kant.
5. Breng de kokosmelk, agar agar en pindakaas in een steelpannetje al roerende aan de kook.
6. Laat het 2-3 minuten zachtjes koken.
7. Giet het kokosmelk mengsel op de bodems en laat 15 minuten in de koelkast opstijven.
8. Leg op alle taartjes een klein hoopje pindakaas.
9. Smelt de chocolade en verdeel over de taartjes.
10. Laat de taartjes minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

Geeft 8 taartjes. 
Bewaar ze in de koelkast of de diepvries. 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.