Wat is er nu heerlijker dan een diner met 2 toetjes? Ik zou het in ieder geval niet weet, maar je kunt ze natuurlijk ook apart maken, het is in ieder geval genoeg voor 4 personen.
Hemelse chocolademouse
Nodig:
- 225 g pure chocolade
- 70 g boter
- 375 ml slagroom
- 2-3 el suiker
- 2 eieren
- 2 el honing
- 1 el Amaretto
Hoe maak je het:
- Smelt de chocolade samen met de boter au-ban-marie in een grote kom.
- Klop de slagroom met de suiker stevig, maar niet te stijf.
- Klop de eieren los met de honing en Amaretto.
- Roer het chocolademengsel, de slagroom en het eiermengsel voorzichtig door elkaar.
- Doe het mengsel in glazen en laat tenminste 1 uur opstijven in de koelkast.
Appel-ananas crumble
Nodig
- 1/2 kilo appels
- 1 el poedersuiker
- 1 tl kaneel
- 125 g ananasstukjes (uit een blikje)
- 80 g bloem
- 80 g boter, in blokjes
- 50 g suiker
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 200 graden en vet een ovenschaal in met boter.
- Schil de appel en snijdt ze in stukjes.
- Meng de appel, ananas, kaneel en poedersuiker.
- Doe de bloem en blokjes boter in een kom en wrijf met de vingertoppen tot het op broodkruimels lijkt. Roer vervolgens de suiker erdoor.
- Leg de appel en ananasstukjes in de schaal en verspreid de deegkruimels over het fruit.
- Bak de crumble in de oven totdat de bovenkant goudbruin is 25-30 minuten.
- Serveer eventueel met ijs of slagroom.
Leave a Reply