Appeltaart-havermout

posted in: Ontbijt | 6


Ja leest het goed. Geen havermout-appeltaart, maar appeltaart havermout. Een heerlijke pap voor de ochtenden, zeker in de winter als het erg koud is, maar zeker ook niet minder lekker in de zomer. En dan vraag je je vast af, wat het appeltaart-idee is in deze havermout, nou met appelmoes en kaneel kom je toch redelijk in de richting van die appeltaart-smaak, dacht ik zo. Je kunt er natuurlijk ook nog wat rozijntjes indoen voor de ultieme appeltaartsmaak :)

Appeltaart-havermout

Nodig:-40 g havermout
– 200-250 ml water (afhankelijk van hoe dik je het wil hebben)
– 125 g appelmoes
– 1 tl kaneel
– evt. suiker/honing/zoetstof naar wens

Hoe maak je het:
Doe de havermout, water, suiker en kaneel in een pannetje en breng aan de kook. Laat het zachtjes koken todat het water opgenomen is (dit duurt 3-4 minuten).
Doe ondertussen de appelmoes in een kom.
Als de havermout klaar is, doe je de havermout bij de appelmoes, roeren en klaar!
Dat was toch makkelijk :)

Per portie (zonder suiker etc.): 230 kcal, 3g vet waarvan 0g verzadigd

6 Responses

 1. Wauw! Ik ben helemaal fan van jouw recepten en deze site!
  Zelf ben ik ook erg van het speuren naar nieuwe recepten en het bedenken van gezonde alternatieven. Alleen raak ik een beetje verstrikt in vaste patronen. Ik ga jouw recepten gebruiken om meer variatie in mijn ontbijtjes etc. aan te brengen! De havermout recepten spreken mij ook erg aan!

  Nooit geweten trouwens dat je zoveel kanten op kan met kikkerwten. De zoete geroosterde kikkererwten waren heerlijk!

  Ga vooral zo door!! Ik blijf deze site volgen!

  Groetjes,

  M.

 2. Ontzettend lekker die havermoutpap!
  ik heb ze deze morgen uigeprobeert en het smaakte fantastish (net zoals de andere recepten op deze site)

 3. @ Anoniem,

  Ik vind dit ook echt super lekker :) Ben blij dat je het met me eens bent. Je kunt zoveel lekkere dingen doen met havermout :)

 4. Dit lijkt me lekkerder met stukjes meegekookte appel ipv appelmoes eigelijk.. meegekookte appel in gortepap bv is ook zo lekker!

 5. Dat is ook heel lekker, maar met appelmoes is echt heel anders, verandert de structuur helemaal en je kan natuurlijk altijd suikervrije appelmoes gebruiken!

 6. Het ging me ook niet zozeer om de suikers die in appelmoes zitten, want ik houdt wel van lekker zoet. Maar meer gewoon omdat ik appelmoes niet zo lekker vind (zo’n babymoesje) en verse stukjes appel erg lekker vind! Ook omdat het dan stukjes zijn en ik daar meer van ben.. ik houdt niet zo van gepureerde moesjes :P (zo houdt ik ook alleen van jam met veel (dikke) stukken fruit erin, en niet van zo’n ‘gelei’-jam).

Leave a Reply