Zomerse karamel-ijskoffie

posted in: Drankjes | 1


Nu het weer steeds warmer wordt, moest ik mijn favoriete ik-heb-een-duf-hoofd-en-heb-een-oppper-nodig-drankje een beetje missen, want wie heeft er nou zin in koffie als het buiten echt bijna 50 graden (nouja 25) is. Maar de introductie van het nieuwe drankje van de Douwe Egberts bracht me op een idee :). De DE heeft namelijk sinds kort ‘iced cappuccino’ naast hun al bestaande iced mocha latte en iced mochiatto. En ik heb ze mogen proeven (ze stonden ze uit te delen op Utrecht CS), ik vond ze heel erg lekker, maar toen ik op de voedingswaarde declaratie keek, schrok best wel, het was ongeveer 55kcal per 100 ml, dus 1 blikje is al 125kcal wat ik best veel vind en er zit echt super veel suiker in. Ik dacht: ‘Dat kan ik beter’. En toen ik thuis kwam ben ik wat research op internet gaan doen en heb ik uitgevonden hoe je het zelf kan maken :) en dat deel ik nu met jullie :)

Karamel-ijskoffie

Nodig:-Koffie
– Melk
– Karamelsiroop (of andere smaak of suiker, zoetstof etc)
– Rietje :)

Hoe maak je het:
Om ijskoffie te maken moet je wel op tijd beginnen. Je maakt eerst een kan extra sterke koffie (ik heb 6 koppen gemaakt met 4,5 schepje koffie). Laat de koffie afkoelen en maak er ijsblokjes van.
Als de ijsklontjes klaar zijn kunnen je de ijskoffie gaan maken. Doe 5 a 6 ijsblokjes, samen met 50 ml melk en 5 ml siroop en nog eens 100 ml koude koffie in een blender en blend het +/- 30 seconde (ligt natuurlijk aan jouw blender hoe lang het moet)
Giet in een glas en serveer eventueel met geklopte slagroom, geraspte chocolade als je het nog decadenter wil maken :)

  1. Anonymous

    Hmmmmm, lekker zo’n koude koffie!!
    Alleen is het hier zo kort warm weer dat ik niet toekom aan dat invriezen van koffie.
    Maar ijsblokjes heb ik altijd in de vriezer. Dus volg ik dit recept en dan met ijsblokjes en een beetje oploskoffie (of soms koffie surogaat later op de avond) het leuke was dat de koffie poeder bleek te helpen bij een mooi schuimig resultaat dat lang schuimig blijft!!!
    Wel net als bij het echte recept ook een kopje koude koffie gebruikt

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.