Zonneschijn havermoutpap oftewel havermoutpap met mango, wortel en kokos

posted in: Ontbijt | 0

Oke ik geef het toe het klinkt als een vreemde combinatie mango en wortel en misschien is het nog wel raarder om wortel in je ontbijt te hebben, maar je moet het echt een keer proberen het is echt heerlijk. Je proeft de wortel eigenlijk niet, maar je krijgt natuurlijk wel meteen 1/4 van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente binnen en de mango geeft een heerlijke zoete tropische smaak aan de pap en dan nog de kokos voor die tropische noot :). Deze pap is echt een combi van 3 van mijn favoriete ingredienten, nl kokos, havermout en mango en een ideaal begin van de dag :)Ik noem het zonneschijn havermoutpap omdat het gele van de mango en het oranje van de wortel me aan de zon doet denken :)

Zonneschijn havermoutpap

Nodig:
– 30g havermout
– 220 ml water (of melk)
– 100 g mango
– 50 g geraspte wortel (5 kleine worteltjes)
– evt. vanille extract
– evt. suiker, zoetstof, honing
– 5 g geraspte kokos

Hoe maak je het:
Doe de havermout, het water, de mango, de wortel en eventueel suiker of zoetstof in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat het als het eenmaal kook 5-7 minuten pruttelen.
Haal het van het vuur en roer een scheutje vanille extract erdoor.
Garneer met de geraspte kokos

Geeft 1 portie
Per portie 201 kcal

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.