Kokos-ijsjes

posted in: Desserts | 0

Wat is er lekkerder op een warme dag dan een lekker verfrissend ijsje? Ik zou het niet weten :) En nadat ik op heel veel blogs zelf gemaakte ‘popsicles’ tegenkwam en zelf ook een set vormpjes gekocht had (na lang zoeken gevonden bij de xenos voor 2 euro) besloot ik zelf aan de slag te gaan. Ik had op Baking and Books een spannend recept gevonden voor kokos-ijsjes gevonden en aangezien ik dol ben op kokos besloot ik die te maken. Enige aanpassing die ik heb gedaan is dat ik light kokosmelk gebruikt heb en de kokos eerst geroosterd heb (dan smaakt ie nog lekkerder vind ik)

Kokos-ijsjes

Nodig:– 200 ml melk
– 4 el suiker
– 1/2 tl vanille-extract
– 375 ml kokosmelk
– 70 g geraspte gedroogde kokos

Hoe maak je het:
Verwarm de melk en suiker in een steelpannetje zachtjes voor ongeveer 5 minuten totdat de suiker opgelost is. Roer de vanille-extract erdoor en laat het mengsel afkoelen.
Meng de kokos, kokosmelk en het melkmengsel. Doe in de vormpjes en laat ten minste 6 uur bevriezen.

Genoeg voor 6 vormpjes (afhankelijk van hoe groot de vormpjes zijn)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.