Karamel-ijskoffie

posted in: Desserts, Drankjes | 0

Ik hoop dat jullie allemaal hele fijne kerstdagen hebben gehad. Ik in ieder geval wel 2 dagen heerlijk gegeten, gesnoept, cadeatjes gekregen en waarschijnlijk 2kg aangekomen, maarja morgen weer een ‘balansdag‘ en ik heb ook het Sonja Bakker tijdschrift gekregen (nee ik sonjabakker niet, vind het gewoon leuk om te lezen :)) dus dan is dat er weer zo af, maarja dan komt natuurlijk Oud en Nieuw weer :( Maarja dan hebben we weer iets om voor onze goede voornemens te gebruiken ;)
Ik weet dat ik al eens eerder een recept heb gepost over karamel-ijskoffie, maar dat was de quasi gezonde variant, dit is de totaal extravergante vette maar oh zo heerlijke variant die je kan maken als een heerlijk toetje voor kerstmis, etentje of gewoon een keer als je jezelf of een ander natuurlijk wilt verwennen.
Ik heb deze gemaakt als toetje op 2e kerstdag en iedereen (dat waren 6 mensen) vond hem heerlijk :)

Maken jullie goede voornemens?
Zoja wat zijn ze?
Zo nee, waarom niet?

Ik maak elk jaar goede voornemens, maar houdt me er eigenlijk nooit aan :( Maar ik ga proberen het dit jaar het anders te doen, daar morgen meer over….

Karamel-ijskoffie

Nodig:
– 75 g Maltesers
– 1 bak karamelijs
– 6 kopjes espresso koffie of hele sterke gewone koffie (denk 2x zo veel koffie als normaal)
– 125 ml slagroom
– 1 el suiker

Hoe maak je het:
Doe de Maltesers in een plastic zak (ik heb een zip-lock gebruikt) en sla ze met een hard voorwerp tot kleinere stukjes (let op je wilt geen kruimels, maar grove stukken, 1 slag op elke Malteser is genoeg)
Klop de slagroom samen met de suiker strijf
Doe in een mooi glas (Ik heb Irish coffee glazen gebruikt, maar ik denk dat coctail glazen ook heel mooi zullen zijn) 2 bollen van het ijs.
Zet de koffie.
Giet in elk glas over het ijs de koffie en doe er snel een toef slagroom op (gewoon met een lepel doen want je moet snel zijn), sprinkel er wat van de Maltesers over en dien snel op.

Genoeg voor 6 personen

Andere koffie-toetjes recepten:
Koffie met witte chocoladeroom
Koffie chocoladeshake
Cappuchino Cooler

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.