Makkelijke en gezonde chocoladesaus + hoe gebruik je overrijpe bananen

posted in: Uncategorized | 2

Bananen heerlijk fruit, maar op een of andere manier zijn ze altijd helemaal bruin en zacht geworden voordat ik de tijd heb gehad om ze op te eten en wat doe je er dan mee? Niet weggooien natuurlijk! Je kan er deze heerlijke bananaan-chocolade saus mee maken die echt heerlijk is op vanalles, ik heb hem op wafels gedaan (recept volgt nog) maar je kunt er ook fruit in dopen, op ijs, yoghurt of vla doen er zijn eindeloze mogelijkheden. En oja had ik al gezegd dat het heel makkelijk is? Nee serieus het is echt makkelijk! Kijk maar!

Banaan-chocolade saus

Nodig:
– 1 hele rijpe banaan (hoe rijper, hoe zoeter dus beter)
– 1 el cacoa
– 1/2 tl vanille-extract
– +/- 2 el water

Hoe maak je het:
1. Breek de banaan in stukjes en doe in een bakje.
2. Zet het bakje 1-2 minuten in de magnetron totdat ze banaan als het ware gesmolten is.
3. Roer de cacoa en water erdoor (zoveel water totdat het de gewenste dikte heeft)
4. Zet het nog een minuutje in de magnetron
5. Als je wilt kun je met een garde de stukjes banaan er uitmixen, ik vind dat zelf niet nodig.
6. Giet/ smeer het op je gewenste voedingsmiddel

2 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.