Hemelse Chocolade-Lijnzaad Vla

posted in: Desserts, Snacks | 4

Oke het klinkt misschien ranzig en zo ziet er ook uit, maar het gaat om de smaak toch? En deze pudding smaakt zo heerlijk romig en chocolade achtig dat je hem MOET uitproberen. Verder heb je alle ingredienten wel in huis (en als je geen lijnzaad in huis hebt, moet je toch maar eens gaan halen, want is het echt super gezond, check hier maar) en is het super duper makkelijk om te maken. Het enige nadeel? Je moet het ongeveer 20 minuten laten ‘opstijven’.
Oja voordat je dit gaat maken, realiseer je dat hoe langer je de vla laat staan des te vaster deze wordt door de gelerende werking van het lijnzaad, dus je kunt zelf bepalen hoe dik de vla wordt :)

Hemelse Lijnzaad chocolade vla

Nodig:
– 2 el lijnzaad
– 125 ml melk of water
– 1 el cacoa
– 1/2 tl vanille extract

Hoe maak je het
1. Verwarm de melk of water in de magnetron (1 minuutje) of op het vuur.
2. Doe de lijnzaad, cacoa en vanille-extract in een kommetje.
3. Giet de melk/ water over het lijnzaad mengsel en roer goed
4. Laat minimaal 10-20 minuten, zolang totdat het de door jou gewenste dikte heeft, roer wel even door voordat je het gaat eten!

Geeft 1 porties
Per portie met magere melk: 124 kcal
Per portie met water: 86 kcal

4 Responses

  1. Anonymous

    Nou, bij mij werkt ‘t niet…Het blijft gewoon melk met daarin drijvend lijnzaad!
    Gebroken lijnzaad heb ik gebruikt, is dat goed?
    X

  2. I.

    Oh wat stom :(
    Wat fout gegaan kan zijn:
    – de lijnzaad was niet fijn genoeg, probeer hem anders eens door de foodprocessor te doen.
    – De melk was niet warm genoeg
    – Je hebt het niet lang genoeg laten staan…

    groetjes I.

  3. Bo

    Bij mij is hij wel goed ingedikt. Ik heb alle ingrediƫnten bij elkaar gevoegd en vervolgens met de staafmixer gepureerd. Goed laten afkoelen voegt veel toe aan de smaak!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.