Ovenheerlijke Eenvoudige Engelse Scones

posted in: Cake, Desserts, Gebak, Koekjes, Snacks, Taart | 3

Vorige week high-tea gedaan met een vriendin en wat zat er natuurlijk bij? Heerlijke warme scones met clotted cream en jam, echt heerlijk :)
En ik had er nog nooit over gedacht, maar die kan je natuurlijk ook zelf maken, en na een kijkje in de Baking (mijn bakbijbel) bleek het ook nog eens super makkelijk te zijn en natuurlijk heerlijk, niet met clotted cream, maar wel met een laagje jam en kwark of gewoon zo uit de oven, een heerlijk zoet licht broodje, je mag mij ervoor wakker maken (figuurlijk gesproken natuurlijk, ik ben niet blij als iemand mij ‘s nacht wakker maakt ;))

Ovenheerlijke Eenvoudige Engelse Scones


Nodig:
170g bloem
2 el suiker
3 tl bakpoeder
1/8 tl zout
5 el harde boter, in stukjes gesneden
125 ml melk


Hoe maak je het

1. Verwarm de oven voor op 220 graden (hetelucht op 200!) en bedek een bakplaat met bakpapier
2. Doe de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een kom.
3. Wrijf de boter met je vingers in de bloem totdat het deeg op broodkruimels lijkt (niet te lang doen!)
4. Giet de melk erdoor en roer met een vork tot een deeg.
5. Kneed snel tot een zacht deeg, mocht het nodig zijn dan kan je nog wat bloem toevoegen (ik moest zelf +/- 20g toevoegen)
6. Rol het deeg uit tot 1/2 cm en snijdt er vormpjes uit met een uitsteekers of gewoon met een glas.
7. Leg het deeg op de bakplaat en bak ze in het midden van de oven in ongeveer 12 minuten goudbruin.
8. Eet ze warm uit de oven met een laagje kwark, clotted cream of gewoon slagroom en een laagje jam (welk smaakje je ook maar wilt).

Geeft ongeveer 25 mini scones

3 Responses

  1. mirjam

    ziet er goed uit, maar dit is dan geen VEGAN recept?
    Zo staat hij wel in je lijst gemarkeerd.
    Maar misschien gebruik je plantaardige boter en melk van soja,rijst oid?
    werkt dat dan?
    mijn ervaring is dat de bakresultaten dan een stuk minder zijn en ik wil graag heerlijke scones kunnen voorzetten.

    Groetjes mirjam

  2. De Bakparade

    @ Mirjam
    Ik heb deze niet vegan gemaakt. Maar het zou echt geen verschil moeten uitmaken als je sojamelk en plantaardige (harde) boter gebruikt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.