Quinoa-rozijn muffins

posted in: Cupcakes en Muffins | 7

Jullie weten misschien dat ik helemaal dol ben op quinoa, het is wederom zo’n product dat én heel gezond is én lekker én super veelzijdig. Je kunt het gebruiken in plaats van rijst of havermout. Maar wat je er ook mee kan (en dat had je vast niet gedacht) je kan er mee bakken! En wat blijkt? Dat is ook nog eens heel erg lekker en het wilt weer zeggen dat ik kan bakken én ervan snoepen zonder me schuldig te voelen :)


Nodig:

Quinoa-Rozijn muffins
– 185g gekookte quinoa
– 1 banaan
– 1 el lijnzaad + 3 el heet water
– 60 ml yoghurt (ik heb Optimel vanille gebruikt, dat was 70g)
– 50g donkerbruine basterdsuiker
– 1/2 tl vanille-extract
– handje rozijnen
– 90g volkorenbloem
– 1 1/2 tl bakpoeder
– 1/4 tl kaneel
– snuf zout

Hoe maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en zet 7 papierencakevormpjes in een muffinblik.
2. Prak de banaan fijn.
3. Roer het lijnzaad + water, yoghurt, suiker en vanille erdoor.
4. Roer de rozijnen erdoor.
5. Mix in een andere kom de bloem, bakpoeder, kaneel en zout.
6. Voeg het bloem-mengsel aan het banaan-mengsel toe en roer totdat het net gemengd is.
7. Vul de cake-vormpjes helemaal vol met het deeg.
8. Bak de muffins 25-28 minuten todat ze goudbruin zijn en een sateprikker er droog uitkomt. Laat even in de vorm afkoelen en dan verder op een rooster.

Geeft ongeveer 7 muffins.

7 Responses

 1. Anonymous

  Bedankt voor je receptie. Nu kunnen we eindelijk bakken voor onze zoon die een voedsel allergie heeft (allergie voor oa melk ei, pinda, banaan). Dit recept heb ik de banaan vervangen door gedroogde abrikozen. Quina kon ik niet vinden, dus heb ik gewelde couscous gebruikt. Onze zoon (en wij ook) vinden de muffins lekker.

 2. Anonymous

  O,ja de yoghurt vervangen door Soya yogurt. Ik ga de andere recepten zeker samen met onze zoon maken.

 3. @ Anoniem,
  Wat leuk dat je het hebt uitgeprobeert en zo lekker vind, dit zijn ook nog altijd een van mijn favoriete, juist omdat ze zo’n get ingredient gebruiken. Quinoa kan je overigens gewoon bij de natuurvoedingswinkel kope en ik lassi heeft het nu ook in zijn assortiment!

 4. Kan je het ook met gewelde bulgur maken in plaats van met quinoa?

 5. De Bakparade

  @ Anoniem,

  Ik vermoed van wel, maar ik weet het niet 100% zeker..

 6. raar in het recept staat de quinoa niet vermeld?

Leave a Reply