Luchtige rijstwafel-mueslirepen (zonder bakken!)

posted in: Repen | 17

Oké dit is zeker weten mijn nieuwe OMG-dit-is-zo-lekker-ik-kan-het-hele-recept-wel-in-één-keer-opeten. Het is heerlijk luchtig, zoet en er zit in pindakaas in, hoezo kan het beter? En oja ik heb ze deze week al 3x (maar er maar 4 van (A)) gemaakt en iedereen die ik ze geef vind ze heerlijk (ik ben deze maand echt op dreef met dingen die iedereen lekker vind (A))

Luchtige rijstwafel-mueslirepen

Nodig:
2 rijstwafels, fijngestampt
35g havermout
18g lijnzaad
10g kokos
40g zonnebloempitten
50g (=60ml) honing of suikerstroop
40g pindakaas
1/4 tl vanille-extract

Hoe maak je het:
1. Bedek een schaal met plastic folie (ik gebruik altijd een lege ijs-doos)
2. Verkruimel de rijstwafels in een grote kom
3. Meng de rijstwafels, havermout, lijnzaad, kokos en zonnebloempitten.
4. Meng in een andere kom de honing, pindakaas en vanille, zet het 20-30 sec in de magnetron en roer even goed door.
5. Roer de natte ingredienten door de droge en roer goed door.
6. Stort het in de vorm en duw goed aan met de achterkant van een lepel.
7. Laat opstijven in de koelkast (over nacht) of een paar uur in de diepvries, snijdt in stukken en bewaar in koelkast of diepvries (je kunt ze zo uit de diepvries eten, door de pindakaas blijven ze zacht)

Geeft ongeveer 6 repen

17 Responses

 1. Inge

  @ Anoniem
  Je kunt in principe elke noten/zaden pasta gebruiken, bij de biologische winkel heb je bijvoorbeeld ook amandel/hazelnoot enz pasta. Als dat ook niet kan zou je evt. ook nog boter kunnen gebruiken…

 2. Anonymous

  Het staat in de vriezer, maar tussendoor heb ik al gesnoept, inderdaad gevaarlijk lekker,
  heerlijk al je recepten, thanks en groetjes Paula

 3. Lydia

  In Nederland zijn de Rice Krispies(van Kellog)voor zover ik weet helaas al een hele tijd moeilijk of helemaal niet meer te koop. Alhoewel het product op de site van http://www.kellogs.nl er nog wel op staat. In België kwam ik ze laatst tegen in een supermarkt(Carrefour).

 4. De Bakparade

  @ Lydia

  Je kunt wel gepofte rijst kopen bij de toko en biologische winkel dat werkt ook!

 5. Anonymous

  wat zou ik als alternatief voor zonnebloempitten kunnen gebruiken ?

 6. Quincy

  al ik gewone gepofte rijst gebruik hoeveel moet ik er dan van gebruiken en moet ik de gepofte rijst wat opbakken om hem krokanter te maken? heb nl een grote hoeveelheid gepofte rijst aangekocht op gekruid.be en weet niet goed wat er mee aan te vangen, daarom ben ik wat op jouw site aan het snuisteren om ideetjes op te doen. Heb al veel van je receptjes uitgeprobeerd (omdat ik zelf niet creatief ben) en telkens een succes, lekker én gezond…. je bent een ware inspiratie!

 7. De Bakparade

  @ Quincy
  Één rijstwafel is iets van 7 gram, dus ik zou zeggen ongeveer 15 gram gepofte rijst.
  Je kan eens beginnen met 10 gram en dan meer toevoegen, alles moet een dun laagje hebben.
  Dankjewel voor je lieve reactie trouwens :) Altijd leuk om te horen als mensen mijn dingen uitproberen en lekker vinden :)

 8. Quincy

  heb de repen gemaakt naar jou recept en de smaak was heel lekker..maar ik vond het iets te zach en plakkerig, hebje tips hoe ik dit kan verhelpen?

 9. De Bakparade

  @Quincy,

  Lastig dit recept is gewoon zacht. Qua plakkerigheid kun je natuurlijk minder honing gebruiken… dan zou het misschien ook wat minder zacht?

 10. Anonymous

  Hoi,
  al langere tijd een aantal van je recepten bewaard en gister was het eidnelijk zover, ik heb er 2 uitgeprobeerd. En ook deze was erg lekker, zelfs mijn vriend die niet van “rare” dingen houdt vond het goed te doen!
  Dank je wel voor je leuke website!
  Marije

 11. Liz

  Klinkt heerlijk! Is de havermout nodig of zou ik die eventueel weg kunnen laten? Ik leef glutenvrij, en kan wel glutenvrije havermout krijgen, maar vind deze ivm mijn budget vaak te prijzig en vervang/laat het dan ook liever. :)

  • Inge

   Hmm dat is wel redelijk essentieel, maar je kan natuurlijk ook spelt, quinoa of andere glutenvrije vlokken gebruiken (misschien wel even fijnhakken in de blender).

 12. Inostrate

  Wat een goed idee, de rijstwafels geven een luchtig koekje! Ik ben een paar maanden begonnen met mijn nieuwe blog http://www.dasanderekoek.wordpress.com met glutenvrije recepten en unieke recepten voor apart gebak met bijzondere meelsoorten. Misschien leuk om eens te komen kijken bij een medeblogster?
  Groeten en succes met je blog!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.