Supergezond en makkelijk zelf gemaakt koffie-softijs

posted in: Desserts, Snacks | 1

Misschien heb je dit recept al eens gezien op mijn blog. Het is echt het lekkerste ijs dat er is om te maken op warme dagen als je iets verkoelends wil, maar geen zin hebt in superzwaar en vooral calorie en vetrijk roomijs (wat natuurlijk ook moet af en toe (A)). En buiten dat het heel gezond is (bedoel er zit alleen banaan in) is het ook nog eens heel makkelijk om te maken, als je een banaan in de diepvries hebt liggen is het in 5 minuutjes gepiept.
Je kunt het recept ook helemaal aanpassen zoals jezelf wilt, vandaag een variant met koffie waardoor het net mokka-ijs wordt :)
Overigens heb ik het idee van hier

Koffie-softijs

Nodig:
– 1 banaan, ingevroren in stukken
– 40ml ofgekoelde koude koffie
– handje ‘chocolate-chips’

Hoe maak je het:
1. Doe de banaan en koffie in de keukenmachine (ik gebruik mijn Magic Bullit).
2. Blend totdat de banaan helemaal kapot is en het ijs super romig is geworden, je moet tussendoor wel telkens het ijs doorroeren omdat er soms stukjes banaan blijven hangen.
3. Schep de chocolate chips erdoor en geniet!

One Response

  1. Ik ben zo blij dat ik je site ondekt heb! er staan echt geweldige ideeen op! ik ga ze allemaal uitproberen ^^

Leave a Reply