Zachte Amerikaanse mandarijn-chocolade koekjes

posted in: Koekjes | 1

Ik zag dit recept staan en dacht dat ziet er lekker uit en het is ook nog redelijk gezond ook, dus ik zette het in mijn bookmark met recepten die ik nog eens moet maken (die lijst is overigens veel te lang), maar dit recept had gelukt en was al redelijk snel aan de beurt om gemaakt te worden. Dus ik ging aan de slag en begon het beslag te maken dat ging helemaal goed. Totdat ik de temperatuur ging omrekenen 250F is 120 graden? Echt waar? Ik heb het 3x gecheckt (mijn telefoon heeft zo’n handige omrekenfunctie) maar het bleek echt zo te zijn, dus zo gezegd zo gedaan…
Uiteindelijk waren ze heel erg mooi geworden, maar pas toen ik ze van de bakplaat haalde besefte ik het zijnAmerikaanse koekjes en die zijn 1. Enorm (echt formaat ufo) en 2. ze zijn zacht! Eenmaal over die gewaarwording heen gekomen, bleken deze koekjes heerlijk te zijn, met een subtiele mandarijn smaak en voor de balans een goede dosis chocolade…

Zachte Amerikaanse mandarijn-chocolade koekjes

Nodig:
190g bloem
2 tl = 10g bakpoeder
1/2 tl gemberpoeder
1 tl kaneel
1/2 tl zout
90g appelmoes
3 el honing
85 ml versgeperst mandarijnensap (ik had er 2 mandarijnen voor nodig)
75g chocolade, gehakt

Hoe maak je het:
1. Mix de bloem, bakpoeder, gemberpoeder, kaneel en zout in een middelgrote kom.
2. Pers de mandarijnen uit totdat je genoeg sap hebt.
3. Meng het mandarijnensap, honing en appelmoes (zet het evt. 30sec in de magnetron om de honing wat vloeibaarder en beter mengbaar te krijgen)
4. Meng het mandarijnensap-mengsel door de bloem en roer todat het goed gemengd is.
5. Roer de chocolade erdoor.
6. Leg grote lepels beslag op een met bakpapier bekleedde bakplaat en laat het 30 minuten in de koelkast staan.
7. Verwarm de oven voor op 120 graden en bak de koekjes 20 minuten, verhoog dan de temperatuur naar 175 graden en bak de koekjes nog eens 10 minuten totdat ze goudbruin zijn.

Geeft ongeveer 8 koeken

One Response

  1. Deze koekjes afgelopen weekend gemaakt en ze zijn inderdaad heerlijk! Qua structuur vond ik ze wel in de buurt komen van taaitaai, maar dan zachter en niet zo klef ;-) Een lekker koekje voor de winter!
    Groetjes
    Anne

Leave a Reply