Hoe iets dat mislukt toch goed kan zijn… – Courgette-chocolade muffins

posted in: Cupcakes en Muffins, Gebak, Snacks, Taart | 5

Mooie titel he? Maakt vast nieuwsgierig :P maar voordat ik mijn verhaal begin te vertellen eerst even wat andere dingen. Ten eerste ik ben een hele slechte blogger geweest, maar het is op dit moment DRUK DRUK DRUK in bakparade-land, maar helaas niet met leuke dingen :( vooral heel veel studie. Ten tweede bedankt voor alle lieve comments en mailtjes, super leuk dat mensen mijn baksel lekker vinden en ze ook echt proberen :)
Nu terug naar te titel. Toen ik deze muffins ging maken omdat ik nog 1/4 courgette over had, was het laat en was ik erg mooi dus het kan zijn dat mijn oplettendheid niet helemaal meer je van het was, dus was gebeurt er je ontdooit te veel appelmoes en vergeet vervolgens de juiste hoeveelheid af te meten en dat dit gebeurt is besef je pas als de muffins al in de oven staan. Tja wat doe je dan? Balen, maarja je kan er niks meer aandoen, dus ik heb ze maar 5 minuten langer laten bakken dan in het recept stond en wat bleek? Ze zijn heerlijk :) Wijze lessen van vandaag 1. je kunt groenten in gebak stoppen en ja dat is lekker en nee je proeft het niet 2. geef niet meteen op soms kan een vergissing ook heel lekker zijn ;)

Courgette-cholade muffins

Nodig:
70g havermout
20g cacoa of carobe
1/2 tl kaneel
1/4 tl zout
1 el lijnzaad + 3 el kokend water
50g suiker
2 el melk
30g appelmoes (volgens het recept, ik heb 100g gebruikt)
100g geraspte courgette

Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet papierenvormpjes in een muffinpan
2. Mix de bloem, cacoa, bakpoeder, zou en kaneel in een kom.
3. Roer in een andere kom de lijnzaad, appelmoes en suiker door elkaar.
4. Voeg de melk en courgette toe aan het lijnzaad-mengsel en roer door.
5. Roer het bloem-mengsel door de natte ingredienten totdat alles net gemengd is.
6. Doe het beslag in de vormpjes en bak 18-25 minuten (ik heb ze 30 minuten gebakken).

Geeft 6 stuks
Per stuk: 110 kcal

5 Responses

  1. Martine

    Ik heb ze zojuist gebakken, ga ze nu niet meer proeven, maar ik vrees dat ik een beetje uitgeschoten met de cacao. Ik had al een half kopje vol op de weegschaal en het woog nog maar 10 gram. :P Ik hoop dat het alsnog smaakt.
    Je hebt het trouwens in je stappen over bloem, bedoelde je daar de havermout mee?

  2. Martine

    Ik vond ze zelf toch wel lekker, er zat wel erg veel cacao in, maar wel lekker. Andere mensen die ik het heb laten proeven, vonden het niet zo lekker. Maar voor mij zeker voor herhaling vatbaar!

  3. Marjon

    Ik heb ze zondag gemaakt en ze smaken heerlijk! Ik heb de hoeveelheden verdubbeld en een deel ingevroren.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.