Vandaag kon ik op de markt een enorme pompoen kopen voor maar 2 euro, kijk zo’n aanbieding laat je niet aan je neus voorbij gaan, tenminste ik niet. Maar ja wat zou ik er mee maken? Ik had heel veel bakrecepten die ik nog met pompoen zou willen maken (o.a. deze en deze), maar ik moest ook avondeten maken voor 4 personen. Beetje surfen later, kwam ik bij dit recept uit en dat klonk goed. En wat blijkt het was met een beetje kokos erover en rozijntjes erdoor echt heerlijk en ook nog super makkelijk en snel (als je de puree klaar hebt dan). En natuurlijk heel gezond! Pompoen heeft super weinig calorieën, veel vezels, vitamine A, C,E, kalium (goed voor de bloeddruk) en magnesium.
Ik wil trouwens nog altijd de uitdaging aangaan om een van jou ongezondere recepten gezonder te maken… (zie hier)
Pompoen-Kerrie Curry Saus
Nodig:
- 1 ui, gesneden
- 6 teentjes knoflook, uitgeperst
- 735g pompoenpuree (zie hier voor recept)
- 250ml melk (ik heb sojamelk gebruikt)
- 250ml groentebouillon
- 2 tl kerriepoeder
- Voor serveren: kokos, rozijnen, rijst.
Hoe maak je het:
- Bak de ui en knoflook in een grote pan met dikke bodem een paar minuten totdat het glazig is.
- Voeg de kerrie toe en bak 1 minuutje mee.
- Voeg de pompoenpuree, melk en bouillon toe en laat 10 minuten pruttelen
- Breng op smaak met peper en zout
Strooi er wat kokos voor het serveren, roer er eventueel wat rozijntjes door en serveer er rijst bij (zilvervlies natuurlijk :P)
Geeft 4 (grote) porties
Per portie:
- 62 kcal
- 4g eiwit
- 6g koolhydraten
- 2,5g vet
- 0.8g verzadigd vet
- 3g vezels
Valerie
Dit klinkt goddelijk!
Bedankt voor alle heerlijke vega inspiratie, je vet vrije
kaneel broodjes zijn hier in huis al een dikke hit!
I.
Dat is het ook :)
Vind de kaneelbroodjes ook echt te heerlijk, ga ze binnenkort nog ene keer met pompoenpuree maken, maar je ziet ze verschijnen op de blog
x Inge