Pindakaas-Banaan Blondies

posted in: Brownies, Cake, Desserts, Gebak, Snacks, Taart | 3

 

Een blondie? Wat is dat? Nou een blondie is een brownie zonder cacoa maar mét basterdsuiker en ze zijn makkelijk en té lekker :) Maarja welk baksel waar pindakaas in zit is niet lekker? Ik eet geen pindakaas op mijn brood en toch gaat er een pot per maand doorheen ;)

Dus blondies waren geïnspireerd door:

1. het feit dat ik gratis te rijpe bananen had gekregen

2. ik iets moest bakken voor een feestje

3. google

4. dit recept

Ze zijn echt heerlijk kleverig en vochtig :) Wil je ze wat minder kleverig, bak ze dan wat langer! En ze zijn het lekkerst koud uit de diepvries of koelkast!

Dit recept is al heel erg lekker, wil je het nog decadenter maken? Roer er nog wat gehakte walnoten of chocolade (wit!) doorheen…

Pindakaas-banaan Blondies

IMG_2733

IMG_2737

Nodig:

  • 3 el = 60g boter
  • 120g pindakaas
  • 170g lichtbruine basterdsuiker
  • 1 el lijnzaad + 3 el kokend water
  • 2 rijpe bananen
  • 80g zelfrijzend bakmeel
  • 80g bloem

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden
  2. Doe de pindakaas en boter in een kom en zet 30 seconde in de magnetron, totdat het zacht is en meng goed.
  3. Roer de suiker erdoor.
  4. Prak 1 banaan helemaal fijn en 1 tot er nog stukjes in zitten (tenzij je dat natuurlijk niet lekker vind!)
  5. Roer de banaan en lijnzaad-ei door het pindakaasmengsel.
  6. Roer het zelfrijzend bakmeel en bloem erdoor.
  7. Giet in een bakvorm.
  8. Bak 20-25 minuten, totdat het lichtbruin is en stevig in het midden is.
  9. Laat in de vorm afkoelen en snijdt pas na minimaal 30 minuten in stukken.
  10. Bewaar in de koelkast/diepvries.

Geeft 12 stukken

3 Responses

  1. Anonymous

    Kan je hier ook de boter door appelmoes vervangen? ze lijken me wel erg zoet met zoveel suiker of denk ik dat maar?

    • De Bakparade

      Ik denk wel dat je de boter door appelmoes kan vervangen of door extra banaan. Als je bang bent dat het te zoet zal worden, kun je altijd beginnen met de 1/2 van de suiker, proeven en dan eventueel extra toevoegen.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.