Pepernoot Banaan Brood

posted in: Brood | 8

Ken je dat, Sinterklaas is voorbij maar zoals elk jaar heb je nog minimaal 2 zakken pepernoten over en aangezien je al kilo’s (nouja beetje overdreven maar je snapt me) hebt gehad, blijven ze liggen totdat ze over datum zijn en je ze weg kan gooien.

Wat nou als ik zou zeggen dat je het dit jaar anders zou kunnen doen en er een heerlijk bananenbrood van kon maken? Dan zou jij zeggen: Graag!

Dus bij deze een recept voor een heerlijk kruidig bananenbrood dat ook nog eens zonder extra toegevoegde boter en suiker is :)

Pepernoot-Banaan Brood

IMG_2954

IMG_2956

IMG_2966

Nodig:

  • 175g pepernoten
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl baking soda
  • 2 hele rijpe bananen
  • 70g appelmoes
  • 2 el melk
  • Kleine springvorm

Hoe maak je het:

  1. Vermaal de pepernoten tot poeder.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  3. Meng het pepernoot-meel, bakpoeder en baking soda.
  4. Prak de bananen fijn.
  5. Roer de appelmoes en melk door de bananen.
  6. Roer het bananen-mengsel door de droge ingrediënten en giet in een kleine springvorm.
  7. Bak 25-30 minuten totdat het goudbruin is en een saté prikker er schoon uitkomt.

Geeft 1 kleine springvorm (diameter 16cm): +/- 6 plakken

8 Responses

  1. Roos

    Heerlijk recept, net gemaakt van alle pepernoten die allemaal nog over (en nog goed) zijn.
    Dank voor deze site, ik heb al enorm veel recepten van je gemaakt, en ben nog lang niet klaar met bakken :)

    • Inge

      Hallo, het kan vast ook in de airfryer, ik zou hierbij dezelfde temperatuur aanhouden en na de 20 minuten elke paar minuten checken met een satéprikker of het goed is.
      Groeten,
      Inge

  2. Dori

    Goedemorgen, ik heb geen kruid pepernoten maar de taai grote stukken pepernoten. Mijn vriendin uit NL bracht ze mee maar nu heb ik 3 zakken met taaie paar weken oude peper noten. Kan ik deze gebruiken in dit recept of heb je een ander idee wat ik er mee kan doen.

    Groeten, Dori

    • Inge

      Hi Dori,

      Ik denk niet dat je dit recept kan maken met de taai-taai-achtige pepernoten. Ik weet niet zo goed wat je zou kunnen maken met deze pepernoten.

      Groeten,
      Inge

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.