Zelf 0% Griekse Yoghurt maken

posted in: Desserts, Maak het zelf, Ontbijt | 8
Tags van Technorati: ,,

Ik ben dol op Griekse yoghurt, ik gebruik het met name als vervanger voor zure room of crème fraiche, bijvoorbeeld op wraps, in soepen of een lekkere dikke schep op een warm appeltje uit de oven. Enig probleem daarbij is dat normale Griekse yoghurt (lees: de goedkope variant) bevat 130 kcal en 10g vet per 100g. De gezondere 0% vet Griekse yoghurt (lees de extreem dure a 2 euro per 500g) bevat daarentegen maar 50kcal en 0gram vet per 100 gram.

Dus wat doe je dan als arme, maar gezondheidsminnende student, je gaat op zoek naar een manier om het zelf te maken, en wat blijkt dat is stukken makkelijker dan je denkt…

Je hebt nodig:

 

magere%20yoghurt%20campina%201LIMG_2929

Kom, zeef en een schone (lees nooit gebruikte & nooit gewassen (ivm smaak) zakdoek) en een pak yoghurt (of 1/2 pak, je houdt ongeveer de helft over, dus ligt er een beetje aan hoeveel Griekse yoghurt je wilt hebben).

Bedenk hierbij dat je ook de hele goedkope yoghurt kan gebruiken, maar die is waterig dus je houdt minder Griekse yoghurt over, dus misschien toch maar investeren in Campina of nog beter biologische?

Hoe maak je het:

1. Leg de zakdoek in de zeef en zet de zeef in de kom.

IMG_2930

2. Giet het pak yoghurt in de zeef.

IMG_2934IMG_2937

3. Laat minimaal 1h op een koele plaats staan, roer af en toe even door.

4. Als de yoghurt dik genoeg is (ligt er helemaal aan hoe jij het wilt hebben), schraap/ schep je de yoghurt uit de zakdoek in een kom en je eigen home-made Griekse yoghurt is klaar :)

8 Responses

 1. De Bakparade

  @ Wouter,
  Dat kan, maar ik heb het wel eens gehad dat de koffiefilter scheurde, dus wees voorzichtig! Je zou het ook met een dunne theedoek kunnen proberen… of stuk van een oud laken.

 2. Dierlief

  En de over gebleven vocht?? Wat kan ik ermee doen ? Is dat het zelfde als moloksan ?? Melkzuur?

 3. S.j

  En als ik gewone grieks yogurt wil met meer vet moet ik zeker jogurt kopen volle variantie?

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.