Zoals beloofd gister, vandaag het recept voor dat goddelijk glazuur op de heerlijke chocolate chip cookies. En de bakparade zou de bakparade natuurlijk niet zijn als dat glazuur niet gezond zou zijn (en natuurlijk lekker ;)) maar hoe maak je gezond glazuur dat toch heerlijke romig en chocoladerig is?
Ik heb het al eens eerder gedaan, bij de chocolade-mousse taart…
Het antwoord is natuurlijk avocado, super gezond, maar toch super romig en met een beetje cacao en suiker erdoor proef je alleen de romigheid en niet de avocado :)
En weet je wat het mooie is aan dit recept je kan het als glazuur gebruiken of je doet het in een vorm en zet het in de diepvries en je krijgt heerlijke fudge die je direct uit de diepvries kan eten (door het vet in de avocado bevriest het niet).
Avocado Chocolade Fudge (Glazuur)
Nodig:
- 3 el margarine (ik heb gewoon blue band gebruikt)
- 75g avocado vlees (komt niet heel nauw, maar is 1 kleine avocado)
- 50g cacao
- 80g poedersuiker
Hoe maak je het:
- Smelt de margarine in de magnetron.
- Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en blend totdat het helemaal glad is, schraap tijdens het blenden de zijkanten steeds af, je wilt namelijk geen stukjes avocado in je fudge overhouden ;)
- Voor glazuur: je kunt het meteen gebruiken of bewaren in de koelkast.
- Voor fudge: bekleed een vorm met plasticfolie en giet het avocado-mengsel erin, laat minimaal 2h opstijven in de diepvries en snijd dan in stukken.
Geeft 10 stukken fudge
Anonymous
oh wt grappg ik heb dit enkele dagen geleden nog gemaakt voor mezelf! soort chocomousse werd het bij mij..toch chocolade en toch gezond mmmmm
Marike
En het recept valt weer.. in de smaak! Heerlijk!
Zelf ben ik nooit zo´n fan van avocado.. maar op deze manier, ´lust ik er wel pap van!;)’ (en mijn omgeving ook!!).
Liefs,
Marike
PS. You’ve got mail!