Ik was op een zoektocht naar gezondere chocolate chip cookies en het heeft even geduurd, maar het is eindelijk gelukt :)
Maar waarom zijn ze gezonder vraag je je misschien af? Ze zijn:
- Gemaakt zonder toegevoegde boter
- Ze bevatten volkoren meel en havermout (vezels!!)
- Ze zijn vegan.
- Het glazuur is super super super gezond.
- Ze zijn heerlijk en van lekker eten word je natuurlijk heel gelukkig wat er voor zorgt dat je gezonder bent ;)
Vind ik toch genoeg redenen om ze gezonder te mogen noemen (al weet ik niet of de warenwet dat met me eens zou zijn ;))
En denk je waar is het recept voor dat te lekker/goddelijk/oh my god ik ga dood* glazuur? (*streep door wat niet van toepassing is)
Ik ga je lekker 1 dagje in spanning laten en dat pas morgen posten whahahaha (dat moet een gemeen lachje voor stellen ;))
Gezondere Chocolate Chip Koekjes
Aangepast van Joy the Baker
Nodig:
- 140g volkoren bloem
- 1/2 tl zout
- 1/2 tl baking soda
- 40g suiker
- 55g basterd suiker
- 145g appelmoes
- 1 el lijnzaad + 3 el heet water (= lijnzaad-ei)
- 1x recept chocolate chips of 100g gehakte pure chocolade
Hoe maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Mix de bloem, zout en baking soda in een grote kom.
- Klop de appelmoes en suiker met een mixer tot alles goed gemengd is, ongeveer 3 minuten.
- Voeg het ‘’lijnzaad-ei’’ toe en klop 1 minuut.
- Roer de droge ingrediënten erdoor.
- Vouw de chocolate chips door het deeg.
- Schep hoopjes van 1 eetlepel beslag op de bakplaat met veel ruimte ertussen.
- Bak 13-15 minuten totdat de koekjes lichtbruin zijn.
- Laat afkoelen op een rooster.
Geeft 8 koekjes
Marike
Hmm.. nu ben ik wel heel erg benieuwd naar het recept van de glazuur! Ik wacht af in spanning ;)!
PS
De pindakaas Fudge Chocolade Rijstwafelrepen waren heerlijk!
Liefs,
Marike
I.
@ Marike
Hopelijk vind je het glazuur/fudge lekker, ik en the boyfriend vonden het in ieder geval HEERLIJK!
Leuk dat je de pindakaas Fudge chocolade rijstwafelrepen (wat een te lange titel) hebt gemaakt en lekker vond, ik vond ze ook echt te lekker :)
groetjes I.
milkakoe
Mijn koekjew bleven zacht van de binnenkant
Dus ze smaakte niet zo goed
Moet ik bij de suike toevoegen ooj de basterdsuiker al bij doen
En moet ik t lijnzaad mixen met water?
Deed ik iets fout :(
De Bakparade
@ Milkakoe,
Dit zijn redelijk zachte koekjes, zijn ”amerikaanse koekjes”. Maar je moet inderdaad de basterdsuiker samen met de suiker mengen en het lijnzaad met het water mengen.
milkakoe
Dan moet het vast liggen aan mn oven want ze bleveb zacht en werden super taai
Britt
Hoi hoi,
Waar kan ik het recept voor het glazuur vinden?
Het ziet er namelijk heerlijk uit!
De Bakparade
@ Britt
Zie hier : http://debakparade.blogspot.nl/2011/03/avocado-chocolade-fudge-glazuur.html
Britt
Dankjewel!
Wat ziet dat er heeeeerlijk uit zeg, net zoals al je recepten trouwens.
Dit ga ik beide snel eens uitproberen!