Kleverige Suiker en Vetvrije Mueslirepen

posted in: Gebak, Koekjes, Maak het zelf, Snacks | 6

 

Ik ben dol op muesli en muesli repen, ik heb ook al meerdere recepten op deze blog staan:

Genoeg keuze dus voor muesli-achtige repen, maar ik wou dit keer eentje maken met een restje muesli dat ik nog had liggen en ik wou graag een wat lichtere variant (dus zonder pindakaas) maken en wat werd het?

Dit:

IMG_3780

Een heerlijke reep die lekker kleverig en plakkerig is :) Dus niet voor mensen die niet van iet-wat vieze handen houden.. En het mooie is je kunt ze ook nog customisen door er in te doen wat je lekker vind gedroogd fruit (ik had rozijnen en abrikozen gebruikt) of chocolade voor een iets decadentere reep (al zou ik dan honing en niet appelstroop gebruiken).

Vergeet niet het is de laatste dag om je op te geven voor de Give-Away? Dus zin in heerlijke koekjes, zonder zelf te bakken? Kijk hier.

Kleverig en Suiker en Vetvrije Mueslirepen

Nodig:

 • 270g appelmoes
 • 90g appelstroop of honing
 • 2 el lijnzaad
 • 1/2 tl citroensap
 • 1 tl koekkruiden
 • 1/4 tl zout
 • 250g muesli (of havermout of havervlokken)
 • extra’s: gedroogd fruit, stukjes chocolade, nootjes, zaden

Hoe maak je het:

 1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een kleine cakevorm of ovenschaal met bakpapier.
 2. Doe de appelmoes, appelstroop, lijnzaad, citroensap, koekkruiden en zout in een steelpannetje en zet op een klein vuurtje. Totdat het zachtjes begint te bubbelen.
 3. Doe de muesli in een grote schaal en giet het appelmoes-mengsel erover. Roer goed zodat de muesli helemaal bedekt is.
 4. Roer de extra’s erdoor.
 5. Stort het mengsel in de cakevorm en duw stevig aan met de achterkant van een lepel.
 6. Bak 30-35 minuten totdat de randen lichtbruin zijn geworden en het stevig aanvoelt.
 7. Laat het helemaal afkoelen en snijdt daarna in repen met een kartelmes.

Geeft 8-10 repen

Voedingswaarde per reep (uitgaande van 10):

Kcal 134
Eiwitten 2,8
Koolhydraten 25,6
Vet 1,5
Verzadigd vet 0,4
Vezels 3 (!)

 

 

6 Responses

 1. Dat ziet er weer heerlijk uit :)
  Denk je dat ik de appelstroop zou kunnen vervangen door Agave siroop?

  Groetjes,

  Lieve

 2. @ Lieve,

  Denk het wel.
  In het oorspronkelijke recept stond honing en honing en agave kun je gewoon met elkaar vervangen. Ik denk wel dat het dan was zoeter wordt, appelstroop is natuurlijk een beetje zurig, dus dan zou ik iets minder gebruiken.

  groetjes I.

 3. Wat een leuk blog heb je! Ik zie hier veel recepten die ik wil gaan uitproberen!Is het oke als ik een link naar jouw blog op mijn kookblog zet?
  Ik kook zelf ook met passie en zoveel mogelijk suikervrij en andere toegevoegde troep. Maar mijn sterke kant is koken en niet bakken. Hoewel ik heel graag bak, is dat wel iets waar ik minder goed in ben (zeker als je zoekt naar gezondere alternatieven), veel baksels zonder suiker of vet zijn bij mij oneetbaar, dus ik ga hier eens lekker rondneuzen!
  Misschien vind je het leuk eens te kijken:http://spaarcentjekookt.blogspot.com/

  Groetjes!

 4. Oh als ik dit eerder vandaag had gezien had ik morgen m’n vriendin verrast met deze repen. Ze klinken heerlijk! Ik ga ze sowieso onthouden voor een volgend bezoekje.

 5. Dit is een fantastisch recept heb het uitgeprobeerd en het smaakt goddelijk (en het is nog gezond ook!)

 6. Variatie op dit recept:
  Neem haver(mout/vlokken) of muesli, appelmoes en een 2 el honing. Meng dit door elkaar in ongeveer dezelfde verhoudingen als in het originele recept.
  Leg een stuk bakpapier op je bakplaat, spreid de appelmoes/muesli-massa hierover uit in een dunne gelijkmatige laag.
  Verwarm je oven voor op 150C, en bak in ong. 1 uur langzaam bruin.

Leave a Reply