Pindakaas Chocolade Koekjesdeeg Balletjes Gebakken en Rauw!

posted in: Koekjes, Snacks | 0

Ik heb echt iets met koekjesdeeg, ik weet dat het vreemd klinkt, maar ik eet vaak liever het deeg zo op dan dat ik er daadwerkelijk koekjes bak. Ik had al eens rauwe koekjesdeeg koekjes gemaakt, maar toen ik dit recept voor gebakken koekjesdeeg koekjes zag wist ik gewoon dat ik het uit MOEST proberen..

Ik heb de 1/2 van het beslag echt gebakken zoals in het recept staat en de andere helft heb ik gewoon rauw gegeten. En wat kwam er uit? Twee heerlijke koekjes die allebei heerlijk, maar totaal anders proeven. Dus eigenlijk is het een win-win-situatie met 1 recept krijg je twee soorten te lekkere koekjes ;)

Pindakaas Koekjesdeeg Balletjes Gebakken en Rauw
aangepaste versie van Peas and Thank You

clip_image001

Nodig:

 • 80g appelmoes (4 el)
 • 100g pindakaas
 • 40g bruine basterdsuiker
 • 30g poedersuiker
 • 1/2 tl bakpoeder
 • 1/4 tl baking soda
 • 90g bloem
 • 50g gehakte chocolade

Hoe maak je het:

 1. Mix de appelmoes, pindakaas, basterdsuiker en poedersuiker tot het goed gemengd is.
 2. Meng de bakpoeder, baking soda en bloem in een aparte kom.
 3. Meng de droge ingredienten beetje bij beetje door de natte en roer goed (dit vergt wel wat ellebogenwerk) totdat het helemaal gemengd is.
 4. Rol het deeg in plasticfolie en zet minimaal 30 minuten in de koelkast.
 5. Voor de rauwe koekjes: kneed de chocolade door het deeg en vorm er balletjes van. Laat de balletjes opstijven in de diepvries en bewaar ze in koelkast/diepvries.
 6. Voor gebakken koekjes: Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
 7. Maak kleine balletjes en bak ze 10-12 minuten totdat de bovenkant lichtbruin is, maar de koekjes wel nog zacht zijn. Laat ze 10 minuten afkoelen op de bakplaat en daarna verder op een bakrooster.

Geeft 20-30 koekjes (afhankelijk van de grootte).

Leave a Reply