Pindakaas Koekjes Zonder Oven

posted in: Koekjes, Zonder bakken | 2

Heerlijke krokante pindakaaskoekjes zonder oven? Dat is toch onmogelijk zou je zeggen? Toch niet ;) En het mooie? Het is net alsof je pindakaas uit de pot eet, maar dan in koekjes vorm, hoe geniaal is dat?

Nouja ik vind het in ieder geval best wel cool :)

De basis van dit koekje zijn of Graham Crackers of Pindakaas Graham Crackers, maar je zou ook speculaasjes, degestive of maria koekjes kunnen gebruiken, dan heb je helemaal geen oven nodig…

Andere baksels zonder oven?

Pindakaas Koekjes Zonder Oven

IMG_3889

IMG_3890

Nodig:

 • 70g Graham Crackers of andere koekjes
 • 65g pindakaas
 • 50g suikerstroop
 • 2 zakjes vanillesuiker

Hoe maak je het:

 1. Maal de Graham Crackers fijn in de keukenmachine, je wilt echt kruim hebben.
 2. Doe de pindakaas en suikerstroop in een kommetje en zet 30 seconde in de magnetron totdat de pindakaas gesmolten is en roer goed door.
 3. Doe de koekkruimels en vanillesuiker in een grote kom en giet het pindakaas-suikerstroop mengsel over en roer goed, het zal een heel kruimelig en stevig mengsel zijn.
 4. Neem een beetje deeg en vorm er een balletje van, het  helpt om het een beetje te knijpen.
 5. Duw de balletjes plat met een vork, zodat je een mooi patroon krijgt.
 6. Zet minimaal 1h in de koelkast, ze worden dan hard.

Geeft 10 kleine koekjes

2 Responses

 1. Anonymous

  ik heb ze gisteren gemaakt en heb precies het recept gevolgd, ik heb degestive koekjes gebruikt omdat ik dat toevallig in huis had. het zijn eigenlijk helemaal geen koekjes geworden.. alleen maar kruimels ..

  • Wat raar.. Het zou kunnen komen door de soort pindakaas die je hebt gebruikt, eventueel extra pindakaas toevoegen kan helpen. Verder moet je het kruimelige deeg echt samenknijpen zodat het blijft plakken.

Leave a Reply