Stom toeval Sesam Crunch Repen

posted in: Repen | 29

Waarom stom toeval? Omdat ik net op de dag dat ik dit recept wou posten een comment kreeg van Tine over sesamzaad repen die zij eet en waarover ik weer een comment op haar blog had achtergelaten :)
Maar dat dit recept stom toeval is wil niet zeggen dat het niet super lekker is en super super makkelijk om te maken, je hebt letterlijk 3 dingen nodig en het kost je 5 minuten (+ nog wat wachttijd).
En weet je wat? Je kan van deze repen ook pinda-sesamzaad repen maken of pinda-sesamzaad-craberry wat jij maar lekker vind, ik zat zelf na te denken over een chocolade variant, maar daar moeten jullie nog maar even op wachten.
En nog een voordeel een pakje van 3 van deze repen van de Zonnatura kost 1,70 en hier heb je er 6-8 voor misschien 1 euro?

Stom toeval Sesam Crunch Repen
IMG_3952

IMG_3957

Nodig:

 • 140g sesamzaad (je wilt 1 cup = 250 ml = 1 glas zaden/vruchten in totaal hebben)
 • 1 el honing
 • 1 el suiker

Hoe maak je het:

 1. Doe de honing en suiker in een klein steelpannetje en laat op laag vuur smelten, totdat de suiker in de honing is opgelost.
 2. Voeg het sesamzaad toe en roer tot het helemaal bedekt is met suikerstroop.
 3. Laat het mengsel 5 minuten in de pan ‘roosteren’ terwijl je de hele tijd roert.
 4. Giet het in een vorm die je met aluminiumfolie hebt bekleedt en duw het een beetje uit totdat je een redelijk gladde plak hebt.
 5. Laat het 10 minuten staan en snijdt het dan in repen.
 6. Laat verder afkoelen (1h) totdat het helemaal knapperig is geworden.

Geeft 6-8 repen.

29 Responses

 1. Wat een makkelijk recept! Ik kon het niet laten om ze te maken, dus ze staan nu af te koelen. Ben heel benieuwd!

 2. Hmmmm ze zijn heerlijk! Bedankt voor het recept!

 3. @ Lisa

  Die heb je snel gemaakt :) Maar ik vind ze ook heel erg lekker en zó makkelijk om te maken :)

  x Inge

 4. Ha Inge,
  Ik kon natuurlijk niet wachten tot ze helemaal waren afgekoeld ;),
  zo ongeduldig ben ik dan weer wel. Ik heb er foto’s van gemaakt,
  vind je het goed als ik die met het recept op onze site zet?
  Uiteraard met een verwijzing naar jouw site.
  Veel groeten, Lisa

 5. Tuurlijk mag dat :) graag zelf dat zorgt ook weer voor meer lezers bij mij ;)
  groetjes Inge

 6. helemaal super hoor! Ik maakte het met noten en sesamzaadjes (had niet voldoende sesamzaadjes in huis). De verhouding was 40 gr sesam en 100 gram ongebrande noten. Hoewel ze fijn zijn gehakt, moest ik wel iets meer honing en suiker gebruiken want de gehakte noten zijn toch groter dan die fijne sesamzaadjes. Ze staan nu af te koelen, heb ze net gesneden en en natuurlijk al even geproefd, echt superlekker. Bedankt voor dit geweldige recept. ik denk dat ik het binnenkort ook eens met gedroogd fruit erdoor ga proberen.

 7. Ik heb ze gisteravond gelijk gemaak. Errug lekker, bedankt voor het recept!

 8. Wat toevallig!
  Het klinkt inderdaad niet moeilijk. En zo weet je zeker wat er inzit.
  Gr,
  Nz

 9. Leuk dat je ze zelf maakt!
  Inderdaad zeer makkelijk te doen! De bars die ik koop zijn meestal gemaakt met dadelsiroop.
  Lekker!

 10. Het lijkt heel makkelijk en lekker! Is het ook een beetje gezond? Die zaadjes wel, maar over honing en suiker twijfel ik dan een beetje. (Ik zoek nog lekkere slanke snacks, vandaar!)

 11. Anonymous

  Mmmmm heerlijk, ik kocht deze repen altijd bij de reformwinkel á 90 cent per stuk. En dat zijn kleine reepjes hoor! Heb deze repen nu een paar keer gemaakt met alleen 1 1/2 eetlepel honing en dat gaat ook goed! Jammie, bedankt weer voor dit heerlijke recept!!

 12. @ Annoniem,

  Wat fijn dat ze zo goed gelukt zijn en dat je zo lekker vind :)
  Het mooie van zelf maken is natuurlijk ook dat je kan varieeren met zonnebloempitten erdoor, of gedroogd fruit of iets anders lekkers! Bv de M&M variant!

 13. lukt het ook met 2 el honing inplaats van 1 el suiker
  1 el honing?

 14. Kan je deze repen ook met 2 el honing maken in plaats van 1 el suiker en 1 el honing?

 15. Kan je dit (met eventueel rozijnen erdoor) ook met 2 el honing maken ipv met 1 el suiker en 1 el honing?

 16. De Bakparade

  @ Anoniem

  Je kan het wel met 2 el honing maken, maar dan worden ze wel wat plakkeriger…
  Rozijnen toevoegen is ook geen problleem!

 17. Kun je dit recept ook maken met algavesiroop ipv honing en suiker?
  Het klinkt heerlijk, maar ik mag geen honing en suiker.

 18. Kun je het ook met algavesiroop maken (i.p.v. Honing en suiker)?

 19. @ Anoniem,

  Ik vermoed het van wel, maar ik heb het zelf nog nooit zo gedaan. Ik zou dan 2 el agave gebruiken.

 20. Ik heb het net gemaakt met 2 el agavesiroop en dat ging goed! Het smaakt super lekker! Bedankt voor het heerlijke recept.

 21. Anonymous

  Inge, ik heb deze repen gemaakt, met wat andere noten erdoorheen. Lekker, maar naar mijn smaak eigenlijk te zoet. Hoe kan ik deze (en andere baksels van jou) wat minder zoet maken? Ik lees iets over agavesiroop. Is dat minder zoet?
  Verder complimenten voor de site en de heerlijke creaties!

 22. @ Anoniem, bedankt voor de complimenten. Je zou kunnen proberen wat minder honing te gebruiken, dan worden de repen wel wat kruimeliger maar kan werken. Wat je ook kan doen is half pindakaas half honing doen. Of je zou ook appelstroop kunnen gebruiken dat is ook wat minder zoet. Ik heb zelf niet zo heel veel ervaring met agave, maar volgens mij is dat niet minder zoet dan honing…

 23. Anonymous

  Net gemaakt. Ik heb eerst de sesamzaadjes geroosterd omdat ik anders last van mijn darmen krijg. Het roeren om te roosteren aan het eind kan ik overslaan. Het is al vaak gezegd maar ze zijn inderdaad erg lekker. Ik heb honing en pindakaas gebruikt. Simpeler dan dit wordt het niet!

 24. Hoi, ik heb ze ook net gemaakt. Leuk, snel, lekker. Ik heb nog wel een tip. Ipv aluminiumfolie vind ik het beter werken bakpapier te gebruiken. Dat blijft niet zo aan de repen plakken. En om de reep mooi plat en glad te strijken is het fijn een lepel met koud water te spoelen en deze te gebruiken voor het gladstrijken. Ik raad ook aan tussen de 5 à 10 min. te laten afkoelen, want bij 10 min. zijn ze al behoorlijk hard… : ) Leuk, zo uitwisselen met z’n allen! Veel plezier allemaal!

 25. Anonymous

  Ik heb deze net gemaakt met zoute pinda’s :) heerlijk gewoon !!

  groetjes
  Fien

 26. Hellup……

  Ik heb ze gisteren gemaakt met 2 el honing maar ze worden niet hard. Het blijft een plakkerige brij die uit elkaar valt! Enig idee wat ikverkeerd heb gedaan? Misschien teveel honing?

  Groetjes Anne-Marie

  • Hmm is nog nooit gebeurt bij mij. Maar ik kan twee dingen bedenken; heb je wel ook suiker gebruikt? Ten tweede misschien moet je het langer koken zodat de honing/suiker begint te kristaliseren.

 27. @Inge: ik heb geen suiker gebruikt want dat mag ik niet. Ik heb daarom 2 el. honing gebruikt. Zou het wat uitmaken welke honingsoort?

  Gr. Anne-Marie

 28. Deze gisteren gemaakt voor de klanten uit de winkel en ze waren heel geslaagd,
  5x de hoeveelheid werd een volle bakplaat, super! :-)

Leave a Reply