Verjaardagstaart nr. 2: Chocolade Truffel Taart

posted in: Cake, Gebak, Taart | 3

Zoals je misschien al vermoedde was er naast de goddelijk Nutella Chocolade Taart, nog een verjaardagstaart namelijk deze:

IMG_4052

Een heerlijke chocolade biscuit bodem, met daarop een soort chocolade granache, super decadent en machtig, maar wel heerlijk :)

Chocolade Truffel Taart
Aangepast uit Chocolate and Coffee Lovers Bible

Het proces in foto’s:

IMG_4018 IMG_4016
IMG_4022 IMG_4026
IMG_4033 IMG_4036
IMG_4039 IMG_4042
IMG_4028 IMG_4040

Nodig:

  • 115g bloem
  • 30g cacoa
  • 1/2 tl zout
  • 50g poedersuiker
  • 115g boter, in stukjes
  • 1 eierdooier
  • 2 el ijswater
  • 25g melk chocolade
  • 350ml slagroom
  • 350g pure chocolade
  • 50g boter, in kleine stukjes
  • 2 el (30ml) Bailey’s of andere koffielikeur

Hoe maak je het:

  1. Zeef de bloem en cacoa in een kom. Roer de suiker en zout erdoor en kneed de boter met je vingertoppen erdoor totdat het op broodkruim lijkt (zie foto 2)(kan ook in de keukenmachine).
  2. Roer de eidooier los met het ijswater en roer dit door het bloemmengsel tot zich een bal deeg vormt. Verpak in plastic en maak een platte schijf (zie foto 3) en laat 1-2h in de koelkast rusten.
  3. Vet een 23cm vlaaivorm in (de bakpapier repen die ik had gemaakt werkte niet echt, dus niet nodig).
  4. Haal het deeg uit de koelkast en laat 10 min. op temperatuur komen. Rol uit tussen twee stukken plastic folie en leg in de taartvorm, zorg ervoor dat het goed in alle randen zit. Prik in met een vork en laat 30 minuten in de koelkast koelen.
  5. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg een vel aluminiumfolie op de taartbodem en bedek met bonen/rijst. Bak 7 minuten blind. Haal folie eraf en bak nog eens 5 minuten. Laat afkoelen. Snijd de taart los langs de randen, keer om met behulp van een bord, leg de taartbodem op een groot bord.
  6. Maak de vulling: breng de slagroom in een steelpan op medium vuur aan de kook. Haal van het vuur en roer de chocolade erdoor totdat het glad is. Roer dan de boter en Bailey’s erdoor. Giet in de deegvorm en strijk NIET glad (anders gaat de glans eraf).
  7. Smelt de melkchocolade. Steek een lepel hierin en beweeg heen en weer over de bovenkant van de taart om ‘strepen’ te krijgen.
  8. Laat de taart 2-3h opstijven in de koelkast. Laat voor het serveren 15 minuten wat zachter worden. Serveer met slagroom en aardbeien.

Geeft 8-10 stukken (een klein stukje is meer dan genoeg, het is heel machtig!).

3 Responses

  1. De Bakparade

    Haha tis inderdaad een caloriebommetje, maar wel een die het waard is ;)

    Ganachae = chocolade & slagroom, der is toch zo’n wet dat als je twee goede dingen bij elkaar doet dat het dan beter is dan de 2 bij elkaar opgeteld? Dat is met ganache echt wel zo :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.