Review: Liga Continue

posted in: Review | 4

Voortaan ga ik elke dinsdag (proberen) om een review over een nieuw product te schrijven dat ik heb uitgeprobeerd.

Als je wilt dat ik een specifiek product uitprobeer, of je hebt een idee, laat het me dan weten via de comments of via de mail ([email protected])

Maar deze week test ik (omdat het een krijg-je-geld-terug actie was en ik het dan wel moet proberen..)

Liga continue duo Speculaas

Verpakt in een kartonnen doosje, met daarin zes pakjes koekjes met elk twee dubbele koekjes per verpakking. De koekje zijn twee biscuitjes met ertussen geplet een soort crème achtige vulling. Het product kost normaal 2,15 euro.

IMG_5078IMG_5080IMG_5082

Ingrediënten
Granen 55% [tarwebloem 31 %, volkorengranen 24 % (volkorentarwemeel 12 %, havervlokken 9%, volkorenroggemeel 1%, volkorengerstemeel 1%, volkorenspeltmeel 1%), plantaardig vet (koolzaad, palm, kokosnoot en palmpit), suiker, kandijsuiker, Tarwezetmeel, dextrose, rijsmiddelen :(natriumwaterstofcarbonaat, dinatriumdifosfaat, ammoniumwaterstofcarbonaat), mineralen :(magnesiumcarbonaten, ijzer), kaneel 0.23%, emulgator (sojalecithine), zout, aroma, magere melkpoeder, vitamine E, B3 en B1.

Word ik blij van deze ingrediënten?
Voor een voorverpakt product valt het wel mee.. Er zit volkorenmeel in dus dat is een grote plus. Verder is het vet dat in het product gebruikt is plantaardig en niet gehard, waardoor er een beperkte hoeveelheid verzadigd vet, transvet en cholesterol in zal zitten. En er zit ook een fructose-glucose stroop is wat ook een plus is.
Dus overall zou ik de ingrediëntenlijst een 7 geven.

Voedingswaarde
image

Word ik blij van de voedingswaarde?
Wat minder blij dan de ingrediëntenlijst doet vermoeden. De koekjes zijn 240kcal per pakje dat is aan de ruime kant voor een tussendoortje (het voedingscentrum gaat uit van tussendoortjes van 100kcal). Verder zit er relatief suiker in een pakje, zo’n 14 gram suiker wat dan ook nog eens gewone kristalsuiker is zonder veel extra voedingsstoffen. Ook vind ik 9 gram vet redelijk veel, als je dit vergelijkt met een gewone liga, die heeft maar 3,2 gram vet. En ook het feit dat er nog 12,8 gram verzadigd vet in zit is natuurlijk niet heel goed, aangezien je maar 10-13 gram verzadigd vet per dag mag binnen krijgen, dat hebben we het hier al over 15-20% voor alleen een tussendoortje. En 1,72 gram vezels is natuurlijk veel te weinig, je hebt er zo’n 30-40gram op een dag nodig…
Overall ben ik niet echt onder de indruk van de voedingswaarde, dus een 5.

Maar het allerbelangrijkste is natuurlijk…

Hoe smaakt het?
Ik nam eerst een hapje van de vulling die tussen de 2 koekjes inzat.
Maar ik vind dit al meteen niet lekker, het heeft een heel erg korrelige structuur en in de eerste instantie niet echt smaak, maar als het even in je mond zit dan begin je een hele vieze, nare nasmaak te krijgen.
Dan een hapje van het koekje. Dat is ook al niet om over naar huis te schrijven, het koekje heeft ook al weinig smaak en al helemaal geen speculaas smaak en bovenal proeft het een beetje muf, alsof het over datum is (wat niet zo is).
Ik heb het ook aan de boyfriend laten proeven, omdat ik dacht dat het misschien alleen aan mij lag, maar hij vond het ook niet om te eten. En zo belanden dus 2 pakjes koekjes in de prullenbak.
Overall krijgt het koekje op smaakniveau een 2, alleen te eten als je echt heel erge honger hebt.

Conclusie
Niet kopen! Niet lekker en niet echt gezond… Ik geeft het een 3

Dan kun je beter zelf kleverige suikervrije en vetvrije Mueslirepen of Pindakaasrepen maken ;)

Hebben jullie het al eens geprobeerd? Wat vond je ervan?
Nog ideeën voor volgende week?

 

4 Responses

  1. He wat een tegenvaller en hij leek me best lekker.

  2. Ook wij hebben ze gratis geprobeerd en waren unaniem: BLEH!

  3. nog niet geprobeerd,maar nu hoef ik ook niet meer. fijn dat jij dat nu voor ons doet.

  4. Ik vind ze juist heerlijk! Maar die met yoghurt vulling zijn de beste

Leave a Reply