Bij het heerlijke ovengeroosterde bananenijs van vorige week serveerde ik deze heerlijk warme, rijke, dikke en super simpele chocolade saus …
Zo lekker: het contrast van koud ijs en warme saus en de combinatie chocolade en banaan is natuurlijk altijd goed ;)
Supersimpele Zelfgemaakte Chocoladesaus
Aangepast van How Sweet It Is
Nodig:
- 65g suiker
- 55g cacao
- 2/3 el bloem
- snuf zout
- 85-100ml water
- 5g boter
Hoe maak je het:
- Doe alle ingrediënten met uitzondering van het water in een kom.
- Zet deze kom op een pan licht kokend water en roer af en toe.
- Breng ondertussen het water aan de kook.
- Als het water kookt roer je het water beetje bij beetje door de andere ingrediënten.
- Roer goed door en voeg zoveel water toe, totdat de gewenste dikte heeft.
- Gebruik het meteen of bewaar in de koelkast en warm het 10-20 seconde op in de magnetron.
Geeft ongeveer 200ml saus.