Mango Yoghurt IJs of IJsjes zonder ijsmachine

posted in: Desserts | 9

Ik kocht op de markt superrijpe mango’s en maakte mangopuree (gewoon pureren in de keukenmachine) en ging toen op zoek naar recepten om de puree mee te gebruiken. En toen zag ik dit recept voor mango yoghurt ijs en aangezien ik dol ben op ijs, maar niet zo dol op de hoeveelheid vet, suiker en calorieën in ijs (hoewel af en toe Ben & Jerry toch mijn beste 2 vrienden zijn ;)). Maar als ik niet zo’n bui heb dan is dit yoghurt toch een geweldig makkelijke, snelle, heerlijke en gezond alternatief…

Ik heb voor dit recept 2 opties, of je maakt echt yoghurtijs of je maakt ijsjes, ik gebruikte hiervoor kleine cupjes die ik had en als stokjes een in stukjes geknipt rietje. Maar je kan natuurlijk ook gewoon ijsvormpjes gebruiken (ik heb der van 2 euro van de Xenos). Nog één tip, ijsjes worden lekkerder met een beetje vet erin, dus gebruik of halfvolle vanille yoghurt of halfvolle melk, ik gebruikte Optimel yoghurt en halfvolle melk.

Mango Yoghurt IJs of IJsjes zonder ijsmachine

IMG_5257
Hoe schattig zijn deze?
IMG_5250IMG_5246

Nodig:

 • 250gram mango
 • 190ml = 180g vanille yoghurt
 • 60ml melk
 • 2 el suiker, zoetstof, honing

Hoe maak je het:

 1. Mix de mango, yoghurt, melk en suiker in de blender totdat het een glad mengsel is.
 2. Doe het mengsel in optie a ijsvormpjes of optie b vries in in ijsblokjesvorm.
 3. In geval van optie a laat warm water over de vormpjes stromen en haal uit de vormpjes.In het geval van optie b laat de ijsblokjes een beetje ontdooien zo of 15 seconde in de magnetron.
 4. Doe de licht ontdooide ijsblokjes in de keukenmachine/blender en blend tot ijs.
 5. Serveer meteen of zet terug in de diepvries en laat voor het serveren 10 minuten zacht worden.

Geeft 500ml ijs = 2 porties of 4 ijsjes
Voedingswaarde (met optimel, halfvolle melk en zoetstof) voor totale recept:

Kcal 261
Eiwit 10
Koolhydraten 49
Vet 2
Verzadigd vet 1
Vezels 6

9 Responses

 1. Anonymous

  Lekker recept. ik begrijp hieruit dat je nu toch overal de calorieen en voedingswaarden bijzet?

 2. @ Anoniem,
  Ik probeer het wel te doen, omdat sommige mensen het heel erg fijn vinden en als je het niet wilt weten dan hoef je er niet naar te kijken…
  Vind je het vervelend?

 3. Rietjes zijn toch helemaal niet stevig genoeg om als stokje te kunnen dienen?

  Lijkt me wel een lekker ijsje!

 4. Njamnjam, ziet er lekker uit! En idd geen overload aan suiker en vet.

 5. @ Saskia
  Het waren echt mini ijsjes misschien 50ml ofzo. Als je het in grotere vormpjes doet zal je inderdaad iets stevigers moeten hebben ;)

 6. Anonymous

  Kan je dit ook met ander fruit doen?

 7. @ Anoniem
  Waarschijnlijk kun je dit ook met ander fruit doen. Zeker als je het in ijsvormpjes doet… Dan heb ik het ook wel eens met ananas gemaakt

 8. Lijkt me erg lekker en ga ik nu maken. Ook lekkere variatie is 1 mango met sap van een vers geperste sinaasappel, halve l. volle Griekse yoghurt of de magere, beetje suiker, en/of zoetstof in de blender en je hebt een heerlijk smoothy dessert. Staat leuk in lange puntglazen met een dik rietje.

Leave a Reply